Μπαίνει στον… χορό ο Ολυμπιακός

20:33 9/4/2014 - Πηγή: Bam

Στη μάχη των ημιτελικών για τον τίτλο της Volleyleague θα μπει την Πέμπτη (10/4) ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχτεί τον Φοίνικα Σύρου στο κλειστό του Ρέντη, με στόχο το πρώτο βήμα για τους τελικούς.

Το πρώτο βήμα για τους τελικούς των πλέι οφ της Volleyleague θέλουν να κάνουν Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου που θα δώσουν την πρώτη μάχη για το εισιτήριο την Πέμπτη (10/5 – 17.30) στο κλειστό

του Ρέντη.

Οι δύο ομάδες συναντιούνται για δεύτερη φορά στη συγκεκριμένη φάση του θεσμού, δύο χρόνια μετά την πρώτη, όπου το «πειρατικό» είχε «βουλιάξει» τον Ολυμπιακό και προκρίθηκε στους τελικούς όπου αντιμετώπισε τον Ηρακλή.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να υπερασπιστούν τον τίτλο του πρωταθλητή που έχουν από πέρυσι, αλλά την πρώτη θέση που κατέκτησαν στην κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, που τους δίνει το πλεονέκτημα της έδρας.

Όπως δήλωσε όμως ο Δημήτρης Καζάζης, το σημαντικότερο πρόβλημα της ομάδας του είναι η κόπωση απ’ τα συνεχόμενα παιχνίδια που έδωσαν βασικοί παίκτες, αλλά και τα προβλήματα τραυματισμών.

Ο Γιώργος Στεφάνου έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στους προσαγωγούς, ενώ ο Βασίλης Κουρνέτας «τρέχει» για να ξεπεράσει αντίστοιχο πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

«Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά το πλεονέκτημα έδρας, το φορμάρισμα των τελευταίων αγώνων αλλά και τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που έχουμε», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» και συνέχισε λέγοντας: «Οι αγώνες που έρχονται θα χρειαστούν μεγάλη ενέργεια και εμπειρία. Έχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία αλλά θα προτιμούσα να είχαμε λίγο χρόνο για ξεκούραση».

«Ο κόσμος μας δίνει φτερά»
Από την άλλη ο Κώστας Χριστοφιδέλης δεν έκρυψε την βοήθεια που δίνει ο κόσμος του Ολυμπιακού στην ομάδα: «Ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η ομάδα πάντα αλλά και ειδικά σ’ αυτή την περίοδο έχει ανάγκη τον κόσμο ο οποίος μας δίνει... φτερά. Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τον μεγάλο στόχο. Έχουμε μπροστά μας μια σειρά από δύσκολους ημιτελικούς απέναντι σε μια καλή ομάδα και χρειάζεται υπομονή και διάρκεια για να πάρουμε την πρόκριση. Η σειρά κρίνεται στις τρεις νίκες και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να διαχειριστούμε σωστά τα όποια προβλήματα έχουμε».

Η μεγάλη ώρα του Φοίνικα
Από την άλλη, ο Φοίνικας Σύρου θέλει να υπερασπιστεί την σταθερή εικόνα που έχει δείξει στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις του, αλλά και να επαναλάβει την επιτυχία του 2012, όταν απέκλεισε τον Ολυμπιακό.

Το «Πειρατικό» έφτασε χωρίς απρόοπτα στην Αθήνα το βράδυ της τρίτης –μια μέρα νωρίτερα απ’ την συνηθισμένη, λόγω της απεργίας των πλοίων- και θα παραταχθεί χωρίς προβλήματα στο ερχόμενο ματς.

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για «σπάσιμο» του πλεονεκτήματος έδρας του Ολυμπιακού και πρόκριση στον τελικό, ξεκαθαρίζοντας όμως πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι το φαβορί για την πρόκριση, αλλά και την κατάκτηση του τίτλου.

«Έχουμε μπροστά μας μία πολύ κρίσιμη και δύσκολη περίοδο. Τα παιχνίδια των ημιτελικών είναι μονόδρομος, πρέπει να κερδίσουμε τρεις αγώνες εάν θέλουμε να λέμε ότι πάμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Νομίζω πως αν τα καταφέρουμε απέναντι στον Ολυμπιακό και προκριθούμε, θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για μας μετά. Είμαστε αρκετά καλά ώστε να καταφέρουμε να γυρίσουμε στη Σύρο με τουλάχιστον μία νίκη και έτσι να καταφέρουμε να "σπάσουμε" το πλεονέκτημα της έδρας του Ολυμπιακού. Το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο γιατί ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου».

Από τις 4 Απριλίου 2012

Δώδεκα φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και ο Φοίνικας Σύρου. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 9-3. Ο Φοίνικας έχει νικήσει τον Ολυμπιακό στην έδρα του μόνο μία φορά, στις 4 Απριλίου 2012, για τα ημιτελικά των πλέι οφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα