Εκβιάζουν την Ελλάδα οι δανειστές!

08:41 5/2/2015 - Πηγή: Bam

Εντείνουν την πίεση για την επίτευξη γρήγορης συμφωνίας με την Ελλάδα οι δανειστές! Με απόφασή της η οποία ελήφθη αργά το βράδυ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σταματά από τις 11 Φεβρουαρίου να κάνει αποδεκτά ως ενέχυρα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα. «Δεν αντανακλά σε καμία περίπτωση αρνητικές εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα της χώρας», διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

Τηλεφωνική επικοινωνία

του Μάριο Ντράγκι με τον Έλληνα πρωθυπουργό χθες βράδυ. Ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε στον Αλέξη Τσίπρα ότι ανανεώνει την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών μέσω του έκτακτου μηχανισμού “ELA”. «Δεσμεύομαι απόλυτα από την πρόσφατη λαϊκή εντολή και στη βάση αυτή θα συνεχίσω να αναζητώ συμφωνία με τους εταίρους» διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση, κυρίως όμως προς τη Γερμανία, ο αρχηγός της ελληνικής κυβέρνησης.

«Η κρίση είναι της ευρωζώνης και όχι ελληνική και γι’ αυτό πρέπει να την αντιμετωπίσουμε μαζί σαν Ευρωπαίοι και όχι σαν εχθροί» δήλωσε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ο Γιάννης Βαρουφάκης. Το μεσημέρι πρόκειται να συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε στο Βερολίνο.

Σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας των βουλευτών που εξελέγησαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συζήτηση για την προεδρική εκλογή να ανοίγει μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο εδώλιο θα καθίσουν σύσσωμοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είχαν αναδειχθεί στις εκλογές του 2012 για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Συμβούλιο Εφετών. Στη δίκη που θα ξεκινήσει το Μάρτιο παραπέμπονται συνολικά 72 άτομα.

Δωρεάν εισιτήρια με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα κερδίζουν όσοι Αιγύπτιοι πολίτες αναφέρουν ύποπτες συμπεριφορές, ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο της χώρας, σε μία περίοδο κατά την οποία εκδηλώνονται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις από ομάδες ισλαμιστών.

ΚΑΙΡΟΣ: Γενικά αίθριος στην Αττική με αφρικανική σκόνη, ισχυρούς νοτιάδες και τη θερμοκρασία στην Αθήνα στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα