"Έφυγε" ο Γιάννης Καλαμίτσης!

17:41 3/11/2013 - Πηγή: Bam

Σε ηλικία 74 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ραδιοφωνικός παραγωγός, σατυρικός συγγραφέας και στιχουργός, Γιάννης Καλαμίτσης. Το ήθος και την προσφορά του εξήρε στο συλληπητήριο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Έπεσε το μεσημέρι της Κυριακής η αυλαία για τον Γιάννη Καλαμίτση. Ο στιχουργός πολλών αγαπημένων τραγουδιών, όπως το "Άνθρωποι μονάχοι"΄, "Θα σ' αγαπώ", "Άννα", αλλά και επί δύο δεκατίες ραδιοφωνικός

παραγωγός, έφυγε από κοντά μας, σε ηλικία 74 ετών.

Ο Γιάννης Καλαμίτσης νοσηλευόταν τον τελευταίον καιρό στο "Σισμανόγλειο", καθώς έπασχε από σοβαρό αιματολογικό νόσημα. Αυτό του προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια, που αποδείχθηκε μοιραία.

Από το 1990 διατηρούσε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή με μεγάλη ακροαματικότητα, αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από το 2009 στον REAL FM.

Στην εκπομπή του σκάρωνε σατυρικά σκετσάκια και τραγουδάκια, στο ρυθμό του "Zoum zoum zoum", επιτυχία της Γαλλίδας Δαλιδά, τη δεκαετία του '60, ανάλογα με την ελληνική επικαιρότητα.

Είχε συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες, έχει γράψει αρκετές επιθεωρήσεις για το θέατρο και πάνω από 400 τραγούδια που μελοποίησαν κορυφαίοι συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Χρήστος Νικολόπουλος κ.ά.

Ήταν εραστής του ποδοσφαίρου και σαν τέτοιος έδινε το παρών στα γήπεδα του πρωταθλήματος Τύπου, τα πρωινά του Σαββάτου, φορώντας γάντια τερματοφύλακα.

Δήλωση Αντώνη Σαμαρά

«Ένας καλός φίλος, ένα ελεύθερο πνεύμα, δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός, έφυγε σήμερα από κοντά μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός για το θάνατο του Γιάννη Καλαμίτση.

«Αφήνει, ωστόσο, σε όλους μας παράδειγμα ήθους και εντιμότητας, αλλά και αθάνατα δημιουργήματα μιας ανήσυχης, αιχμηρής και ισχυρής πένας.

»Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλειά του και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους δικούς του».

https://www.youtube.com/watch?v=n8gKY21afmk

https://www.youtube.com/watch?v=8EaJM8T_fso

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα