Έχασε φιλικό και... Εμενίκε

00:15 10/8/2017 - Πηγή: Bam
Μήνυμα ενόψει Ριέκα έστειλε στον Ολυμπιακό ο Ατρόμητος σε φιλική αναμέτρηση στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, αφού οι γηπεδούχοι επικράτησαν 1-0, κλειδώνοντας σε ολοκληρωτικό βαθμό το δημιουργικό πλάνο των «ερυθρόλευκων».

Ότι μπορούσε να πάει στραβά σε ένα φιλικό για τον Ολυμπιακό πήγε στο Περιστέρι. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν το παιχνίδι
με 1-0 από γκολ του Δημήτρη Χατζηισαΐα στο 83ο λεπτό, έχασαν τις εντυπώσεις αφού ο Ατρόμητος ήταν σαφώς καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, έχασαν με τραυματισμό στους προσαγωγούς τον Εμάνουελ Εμενίκε κι έχασαν και τον Ντιόγκο Φιγκέιρας, ο οποίος ελάχιστα μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο προκάλεσε γενική σύρραξη, αντικαταστάθηκε αμέσως από τον Χάσι κι έφυγε εκνευρισμένος για τα αποδυτήρια, βγάζοντας την φανέλα.

Ο Μπέσνικ Χάσι δοκίμασε για πρώτη φορά το 4-2-3-1 με τόσα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Ο Γκιγόμ Ζιλέ έκανε ντεμπούτο στο χώρο του κέντρου ως παρτενέρ του Ρομαό, ενώ την ευκαιρία τους πήραν και οι Μίλιτς, Βούκοβιτς, Καρσελά, Εμενίκε που χρειάζονται παιχνίδια για να δέσουν με το υπόλοιπο σύνολο. Ο Ολυμπιακός έπαιξε ξανά με δύο δεκάρια στην ενδεκάδα του (Φορτούνης, Μάριν), με τον Εμενίκε να ξεκινάει αυτή τη φορά στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη, ο Νταμίρ Κάναντι έκανε τους δικούς του πειραματισμούς με το 5-3-2, που είχε στην τριάδα των στόπερ τους Καρασαλίδη, Μάντσον και Χατζηϊσαια, τους Γιαννούλη και Κιβρακίδη στις πτέρυγες και το δίδυμο Ντάουντα - Μανούσο ως επιθετικό δίδυμο, μπροστά από την τριπλέτα των χαφ, την οποία αποτελούσαν οι Κυριακίδης, Βασιλακάκης και Ούμπιδες.

Εμενίκε... off

Η ζέστη ήταν ανασταλτικός παράγοντας στις προσπάθειες των δύο ομάδων που έδειχναν αρκετά κουμπωμένες καθεμία για τους δικούς της λόγους.

Δύο μακρινά σουτ από Φορτούνη (2’) και Κιβρακίδη (5’) δεν ανησύχησαν τους τερματοφύλακες, με τον Ατρόμητο να ψάχνει κατά κύριο λόγο τις αντεπιθέσεις και τον Παναγιώτη Ρέτσο να δεσπόζει στον χώρο ευθύνης του.

Στο πρώτο μέτριο και χωρίς φάσεις πρώτο 20λεπτο, χάι-λάιτ ήταν ο τραυματισμός του Εμενίκε, ο οποίος ένιωσε ένα τσίμπημα στους προσαγωγούς του δεξιού του ποδιού πάνω σε σπριντ και αντικαταστάθηκε νωρίς από τον Μπεν.

Επικίνδυνος Ατρόμητος

Οι Περιστεριώτες όχι μόνο δεν επέλεξαν να βρίσκονται πίσω από την μπάλα, άλλα έψαξαν με αξιώσεις το πρώτο γκολ του φιλικού. Θα το πετύχαιναν, αν ο Βούκοβιτς δεν έκοβε την τελευταία στιγμή τον Μανούσο (24’), ενώ στην αμέσως επόμενη φάση μετά την εκτέλεση κόρνερ, η κεφαλιά του Βασιλακάκη πέρασε λίγο άουτ.

Ο Ατρόμητος ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να κάνει την πρώτη του μεγάλη φάση λίγο πριν το ημίωρο (28’) όταν ο Μπεν βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, όμως ο Μίρκοβιτς με σπουδαία απόκρουση κράτησε το 0-0.

Αλλαγή λουκ

Ο Χάσι άλλαξε όλη του την μεσοεπιθετική τριπλέτα στην ανάπαυλα με τους Σεμπά, Ανδρούτσο, Πάρντο να παίρνουν τις θέσεις των Φορτούνη, Μάριν, Καρσελά, ψάχνοντας για κάτι διαφορετικό στο δημιουργικό κομμάτι.

Ωστόσο και πάλι ο Μπεν ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης των Πειραιωτών. Ο επιθετικός από τις Κομόρες απέτυχε για λίγο να τελειώσει μία σέντρα του Σεμπά (49’), ενώ το ίδιο δίδυμο πρωταγωνίστησε στη φάση του 58’, όταν το γκολ του Μπεν ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Φιγκέιρας πήγε να τινάξει το φιλικό!

Ένα σχετικά ήρεμο φιλικό πήγε να τιναχτεί στον αέρα από τα νεύρα του Φιγκέιρας. Ο Πορτογάλος μπακ, ο οποίος αντικατέστησε τον Μίλιτς, σχεδόν στην πρώτη του φάση μέσα στο γήπεδο είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με Κιβρακίδη και Χατζιησαΐα, κάτι που προκάλεσε μία μίνι σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Χάσι αντικατέστησε άμεσα τον Φιγκέιρας, ο οποίος έφυγε εκνευρισμένος προς τα αποδυτήρια, βγάζοντας την φανέλα και μουρμουρίζοντας τόσο προς έναν εκ των βοηθών του Χάσι, όσο και στον βοηθό.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...

Ο Ατρόμητος συνέχισε να προκαλεί ρήγματα στην ερυθρόλευκη άμυνα κι αν υπήρχε μία ομάδα που άξιζε το γκολ αυτή ήταν οι Περιστεριώτες.

Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι άγγιξε το 1-0, όταν το πλασέ του Ντιγκινί πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ λίγο αργότερα (75’) ο πολύ κινητικός Μανούσος βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, όμως ήταν και πάλι άστοχος.

Μία του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα. Σε εκτέλεση κόρνερ στο 83ο λεπτό, η άμυνα του Ολυμπιακού «κοιμήθηκε» και ο Χατζιησαΐας με κεφαλιά νίκησε τον Καπίνο (1-0), αποδίδοντας δικαιοσύνη για την εικόνα των δύο ομάδων, ειδικά στην επανάληψη.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Καρασαλίδης, Μάντσον (63’ Λαζαρίδης), Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Κιβρακίδης (78’ Μενσά), Κυριακίδης (78’ Νάστος), Βασιλακάκης (63’ Βασιλείου), Ούμπιδες, Μανούσος, Ντάουντα (63’ Ντιγκινί).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Βούκοβιτς, Μίλιτς (62’ Φιγκέιρας - 67’ Νικολάου), Ρομαό (75’ Ζντιέλαρ), Ζιλέ, Καρσελά (46’ Σεμπά), Φορτούνης (46’ Πάρντο), Μάριν (46’ Ανδρούτσος), Εμενίκε (20’ Μπεν - 82’ Ανσαριφάρντ).
Keywords
Τυχαία Θέματα