Ο κανονικός Ολυμπιακός περνά

00:26 7/8/2017 - Πηγή: Bam
Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου

Εδώ, κοντά στη γειτονιά μας, στα Βαλκάνια θα τη βγάλουμε την υποχρέωση επιστροφής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ριέκα, λοιπόν. Η νταμπλούχος Κροατίας είναι το τελευταίο εμπόδιο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και η αλήθεια είναι πως όπως με τις περισσότερες κληρώσεις έτσι και με αυτή μπορείς να τη δεις από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Αφενός ο Ολυμπιακός γλιτώνει τα μεγάλα ταξίδια που κουράζουν, από την άλλη όμως μπλέκει με μια φιλόδοξη ομάδα
που είναι σε συνεχώς ανοδική πορεία. Μια ομάδα φιλόδοξη και πολύ επικίνδυνη. Εμένα μου κάνει και το γεγονός ότι το πρώτο ματς είναι εντός έδρας. Είναι μια ευκαιρία να τους ψαρώσεις, να καταφέρεις να πετύχεις μια καθαρή νίκη ακόμα και 1-0, χωρίς πάντως να φας γκολ, και να πας στην Κροατία να εκμεταλλευτείς κάθε κενό που θα παρουσιάσουν στην άμυνα δεδομένου ότι θα χρειαστεί να πιέσουν λίγο παραπάνω ψάχνοντας το γκολ.

Δεν είναι σε καμία περίπτωση το μεγαθήριο που σου κρύβει τον ήλιο αλλά για να την περάσεις πρέπει να είσαι σοβαρός και συγκεντρωμένος και στα δύο ματς. Για να το κάνω λιανά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει εικόνα στα δύο ματς με τους Κροάτες που θα φέρνει περισσότερο στην εικόνα του στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού στο Βελιγράδι και λιγότερο σε αυτή που είχαν οι ερυθρόλευκοι στο ματς με την Παρτιζάν στο Φάληρο. Να αποφύγουμε τη χαλαρότητα, λοιπόν, να εξαφανιστούν τα μεγάλα κενά στην ανασταλτική λειτουργία που εμφανίστηκαν στον επαναληπτικό με τους Σέρβους και θα γίνει η δουλειά.

Άλλωστε, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ολυμπιακού. Τα λέγαμε και χθες ότι ο Ολυμπιακός είναι μια αρκετά καινούρια ομάδα. Άλλαξε ο προπονητής, ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες αρκετοί από τους οποίους θεωρούνται και είναι βασικοί. Άρα κάθε ματς που παίζει, κάθε προπόνηση που κάνει ο Χάσι, κάθε μέρα που περνά θα βοηθά τον Ολυμπιακό να βελτιώνεται, να αποκτά συνοχή και να γίνεται καλύτερος.
Keywords
Τυχαία Θέματα