Δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων των διαγνωστικών της Euromedica (ΦΩΤΟ)

14:17 17/11/2014 - Πηγή: Bam

«Δε θα περάσουν οι επιδιώξεις της εργοδοσίας του ομίλου Euromedica για επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας» βροντοφώναξαν οι εργαζόμενοι των διαγνωστικών της EUROMEDICA που μαζί με τα κλαδικά σωματεία εργαζομένων στην Iδιωτική Yγεία Αθήνας και Πειραιά, πραγματοποίησαν το Σάββατο 15 Νοέμβρη παράσταση

διαμαρτυρίας, έξω από το διαγνωστικό εργαστήριο στην Αγία Παρασκευή.

Η εργοδοσία του ομίλου, εφαρμόζει συστηματικά τα τελευταία χρόνια την απλήρωτη εργασία. Σήμερα, στους επί μήνες απλήρωτους εργαζόμενους, επιδιώκει να επιβάλλει νέα ωράρια εργασίας μέσω ατομικών συμβάσεων. Πραγματική επιδίωξη είναι το βάθεμα της εκμετάλλευσης τόσο με τη διεύρυνση των ωραρίων όσο και με την μείωση των μισθών.

Με αποφασιστικότητα οι εργαζόμενοι απάντησαν τόσο στην τρομοκρατία και τις απειλές όσο και στην καλλιέργεια αυταπατών ότι δήθεν δε θα θιχτούν μισθολογικά δικαιώματα. Συντονίστηκαν με τα κλαδικά σωματεία, και με την μαζική παρουσία τους στην παράσταση απέδειξαν ότι οι εκβιασμοί δεν περνάνε.

Ήδη σε συγκεκριμένα εργαστήρια επιστράφηκαν μαζικά ανυπόγραφες οι ατομικές συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία βρίσκονται σε επιφυλακή. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική απόσυρση των ατομικών συμβάσεων, μέχρι την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων, μέχρι την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης.

1 / 2
Keywords
Τυχαία Θέματα