Χρυσαυγίτες και ΜΑΤ κατά αντιφασιστών!

10:23 20/9/2013 - Πηγή: Bam

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται στη Χρυσή Αυγή ως «εγκληματική οργάνωση», σοκ προκαλούν οι εικόνες «αγαστής» συνεργασίας ΜΑΤ και χρυσαυγιτών κατά αντιφασιστών στο Κερατσίνι.

Σε μείζονα απειλή για τη δημοκρατική ομαλότητα αναδεικνύονται οι «εκλεκτικές συγγένειες»

Χρυσής Αυγής και Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων της ρατσιστικής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα για απαθή στάση της παρούσας αστυνομικής δύναμης, νέο σάλο προκαλούν βίντεο-ντοκουμέντα για τις σχέσεις ρατσιστών και ΜΑΤ.

Μετά το βίντεο που έδειχνε ομάδες αγνώστων να είναι δίπλα στα ΜΑΤ και να πετάνε πέτρες εναντίον διαδηλωτών που συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση της Τετάρτης στην Αμφιάλη, ένα ακόμη βίντεο-ντοκουμέντο από το Κερατσίνι προκαλεί αίσθηση.

Βίντεο 1 :

https://www.youtube.com/watch?v=fH9CLuJNmtE

Το νέο βίντεο δείχνει μία ομάδα νεαρών να συγκρούεται με την αστυνομία και ένας άνδρας καταφέρει να ξεφύγει. Την ίδια στιγμή ένας άνδρας, χωρίς διακριτικά, φτάνει στο σημείο με ένα μηχανάκι, καταδιώκει τον νεαρό που απομακρύνεται και τον ρίχνει κάτω με το όχημά του!

Βίντεο 2 :

http://www.dailymotion.com/video/x14w5mg_18-09-2013-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%AE_news

Ονόματα και στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια δίνει πρώην μέλος της οργάνωσης.

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος» της Παρασκευής, λέει ότι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα ήταν υπαρχηγός στην ομάδα και πως το θύμα είχε στοχοποιηθεί λόγω της αντιφασιστικής του δράσης. Κατονομάζει επίσης ως καθοδηγητή τον Γιώργο Πατέλη, που δρα υπό την εποπτεία βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν περιστατικά στα οποία πρωταγωνιστούν μέλη της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας απέστειλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά για 32 υποθέσεις αξιόποινων πράξεων σε όλη την Ελλάδα.

Ωστόσο, έντονο προβληματισμό και πλήθος ερωτημάτων για ύπαρξη και δράση σύγχρονου παρακράτους στους κόλπους των θεσμικών μηχανισμών, γεννά η στάση παραγόντων εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Αν και ο πρόεδρος της κυβέρνησης έχει χαρακτηρίσει το κόμμα ως «εγκληματική οργάνωση», εντύπωση προκαλεί η προσπάθεια συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά να εξισώσουν θύτες και θύματα.

Δηλ. εκείνους που επιδεικνύουν ρατσιστική συμπεριφορά με πολίτες που σπεύδουν να διαδηλώσουν για να υπερασπίσουν τη Δημοκρατία, πληρώνοντας ακόμη και με τη ζωή τους, όπως αποδείχτηκε με τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αύριο Σάββατο απολογείται ο 45χρονος καθ’ ομολογία του δράστης της δολοφονίας, Γιώργος Ρουπακιάς. Κανένα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά δεν ανέλαβε την υπεράσπισή του. Ελεύθερες χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες η σύζυγος του δράστη, και η φίλη της, οι οποίες κατηγορούνται για ψευδορκία.

Τέλος, νέα συγκέντρωση στη Νίκαια ετοιμάζουν αύριο, Σάββατο, σωματεία και πολίτες του Πειραιά.

Στόχος να ακυρωθεί εκδήλωση που έχει προαναγγείλει η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στο Περιβολάκι. Η εκδήλωση αφορά διανομή τροφίμων και ρουχισμού ΜΟΝΟ για Έλληνες...

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα