Σφίγγει ο κλοιός για το απλήρωτο ''44''

10:17 20/9/2013 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ ξεκινά μία νέα προσπάθεια αναγέννησης μέσα από τις στάχτες της και θα τα καταφέρει. Τα λάθη του παρελθόντος πλέον δεν κυνηγούν την ίδια, αλλά όσους πέρασαν απ' αυτή. Ένα εξ αυτών είναι το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί κάποιες δόσεις από το άρθρο 44 τα τελευταία χρόνο, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για πρώην προέδρους και μετόχους της ΑΕΚ να επιστραφούν όλα τα χρέη, εφόσον παραμείνουν απλήρωτες

οι δόσεις. Χαρακτηριστικό επί του θέματος είναι σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Goal:

"Αυτή την εποχή επί της ουσίας υπάρχουν δύο ΑΕΚ. Η μία, αυτή που επιχειρεί την αναγέννησή της, να σταθεί στα πόδια της και ξεκινά (έστω και από τη Γ' Εθνική) την προσπάθεια επιστροφής στη φυσική της θέση. Και η άλλη, αυτή που ακόμα ταλανίζεται από τα "φαντάσματα" του παρελθόντος και κουβαλά τα βαρίδια μιας άλλης εποχής. Αυτή η σύγκρουση δημιουργεί ζητήματα που ενδεχομένως να απειλήσουν ακόμα και την ηρεμία της ομάδας αυτήν την περίοδο. Με σημαντικότερο την απειλή που προκύπτει από την διάρρηξη του άρθρου «44».

Εχοντας μπει στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα. Εάν περάσει ο μήνας και ο οργανισμός της ΑΕΚ δεν βρει τρόπο να καταβάλει τη δόση του 1,250 εκατ. ευρώ, τότε αυτόματα θα χάσει την υπαγωγή στο άρθρο 44, για την οποία τόσοι πανηγυρισμοί είχαν υπάρξει. Κάτι που αυτόματα θα σημάνει πως το άρθρο 44 θα διαρραγεί και το χρέος θα εκτιναχθεί στα προ 2004 επίπεδα, λίγο πάνω από τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Και γι' αυτό θα διωχθούν 25 πρώην και νυν παράγοντες της ΑΕΚ από το 1991 μέχρι και πέρυσι. Οσοι εμπλέκονται στη διαδικασία προσπαθούν να βρουν λύση, ώστε να συγκεντρώσουν τις περίπου 170.000 ευρώ για την εξόφληση της δόσης του 2012 και το 1,250 εκατ. ευρώ για τη δόση του '13. Να κερδίσουν έτσι χρόνο μέχρι την τελευταία δόση, που θα είναι τον επόμενο Σεπτέμβριο. Στην ΑΕΚ προσπάθησαν -ανεπιτυχώς μέχρι τώρα- να βρουν συμβιβαστική λύση με την πολιτεία, εκχωρώντας τις απαιτήσεις της ΠΑΕ από την υπόθεση Ψωμιάδη. Εάν το Δημόσιο δεχόταν ποσό 20 εκατ. ευρώ (και βέβαια τα έβρισκε από τον Ψωμιάδη), τότε θα κάλυπτε και με το παραπάνω όλες τις οφειλές που είχε η ΑΕΚ.

Πρόβλημα με την πιθανή διάρρηξη του άρθρου 44 αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων οι Ανδρέας Δημητρέλος, Σταύρος Αδαμίδης, Νίκος Θανόπουλος, Ντέμης Νικολαΐδης, Γιώργος Ρόκκας, Κώστας Σταυρόπουλος, τα ξαδέρφια Ψωμιάδη, οι Κορνίλιους Σιρχάουζ, Τάκης Κασιούλας, Λάκης Νικολάου, Πατρίκ Κομνηνός, Γιώργος Λεωντσινίδης, Κώστας Γενεράκης, Νίκος Στράτος, Μιχάλης Τροχανάς, Γιάννης Καρράς και Δημήτρης Μελισσανίδης (με διαφορετικά ποσά να καταμερίζονται στον καθένα)".

Keywords
Τυχαία Θέματα