Άσχημο φινάλε σε μια κακή σεζόν

22:12 6/5/2018 - Πηγή: Bam
Τα έκανε… μούσκεμα και στα Γιάννενα. Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς, ο ανώτερος ΠΑΣ επικράτησε 3-0 του Ολυμπιακού, που «εξαφανίστηκε» στο δεύτερο μέρος και έκλεισε άσχημα τη σεζόν.

Ασορτί με τη γενικότερη παρουσία τους ήταν η αυλαία των «ερυθρόλευκων» στο φετινό πρωτάθλημα, γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-0 στα (βροχερά για ένα ημίχρονο) Γιάννενα, έχοντας τραγική εικόνα στο δεύτερο μέρος, στο οποίο δέχτηκαν και τα τρία τέρματα, σε ένα αδιάφορο, πάντως, βαθμολογικά παιχνίδι.

Ο Τζημόπουλος (54’)
με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, άνοιξε το σκορ για να έρθει ο Κόντε με πανέμορφο γκολ να γράψει το 2-0, ενώ το… κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου έβαλε ο Βιντάλ στια καθυστερήσεις, σε μια φάση που είχε ανέβει όλη η άμυνα των Πειραιωτών. Δοκάρι είχε στο 86’ ο Μιχαήλ.

«Άσφαιρος» ο Ανσαριφάρντ (έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 5’), με αποτέλεσμα να μείνει στα 17 γκολ και να βγει πρώτος σκόρερ ο Πρίγιοβιτς, που ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 19.

Μπήκε στο 88’, ο Αθανάσιος Κωστανάσιος, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 11/01/1999.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς με στόχο να κλείσουν με ωραίο τρόπο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο φετινό πρωτάθλημα, στο οποίο δεν πέτυχαν τους στόχους που είχαν θέσει. Έτσι, ήταν απελευθερωμένες και δίχως άγχος, αλλά τους τα χάλασε αρκετά ο καιρός, που έκανε δύσκολη τη ζωή των ποδοσφαιριστών και πολύ βαρύ τον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο ημίχρονο χωρίστηκε σε δύο μέρη, με τους «ερυθρόλευκους» να υπερέχουν στο πρώτο μισό και τους γηπεδούχους στη συνέχεια. Αυτός που προσαρμόστηκε πιο γρήγορα σε αυτά τα δεδομένα, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ είναι πιο συνηθισμένος, ήταν ο Ολυμπιακός, που μπήκε με πιο… επιθετικές διαθέσεις και ήδη μέσα στο πρώτο πεντάλεπτο έφτιαξε δύο καλές φάσεις με τον Ανσαριφάρντ, που είχε έναν παραπάνω λόγο για να σκοράρει.

Ο Ιρανός δεν μπόρεσε αρχικά (3’) να νικήσει τον Βελλίδη μετά την κάθετη του Φορτούνη, αλλά ήταν σε κάπως πλάγια θέση. Ωστόσο, δεν δικαιολογείται που δεν έκανε το 1-0 λίγο μετά, έπειτα από την ωραία σέντρα (και την κακή αντίδραση του Τζημόπουλου) του Ιγκόρ, ολοκληρώνοντας τη φάση με πλασέ πάνω στον Βελλίδη. Συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν κακοί επιθετικά, έχοντας το ελαφρυντικό ότι έπαιζαν (όπως και ο αντίπαλός τους φυσικά) σε αγωνιστικό χώρο που δεν βοηθούσε για να φτιάξεις παιχνίδι και να κυκλοφορήσει καλά η μπάλα. Αντιμετώπισαν, όμως, προβλήματα και πάλι στον αμυντικό τομέα. Ειδικά από το σημείο και μετά που πήρε… μπρος επιθετικά η ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

Ο Κόντε έχασε στο ξεκίνημα όλες τις μάχες με την άμυνα των «ερυθρόλευκων». Παράλληλα, σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 39’ στη μεγαλύτερη φάση της ομάδας του στο α’ μέρος και γενικότερα της αναμέτρησης, αστοχώντας σε ανυπεράσπιστη εστία έπειτα από ασταθή επέμβαση του Χουτεσιώτη.

Αρκετά διαφορετικά ήταν τα δεδομένα στο δεύτερο μέρος, στο οποίο ο καιρός έκανε το… χατίρι των ποδοσφαιριστών και με έναν πολύ πιο… κανονικό αγωνιστικό χώρο, είχαν, πλέον, οι παίκτες τη δυνατότητα να παίξουν πιο στρωτό ποδόσφαιρο. Αυτός που το έκανε ήταν ο ΠΑΣ, ο οποίος ήταν πιο συγκεντρωμένος, πιο «μέσα» στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να ελέγξει την κατάσταση, να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν του Ολυμπιακού, που… έμπαζε και πάλι νερά και δέχτηκε και πάλι γκολ με… κάθε τρόπο.

Ο Νικολιάς βγήκε στην κόντρα στο 48’ και δεν τελείωσε καλά τη φάση, αλλά ο Τζημόπουλος δεν χαρίστηκε στο 54’, κερδίζοντας κατά κράτος τον Ένχελς στον αέρα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Οι Πειραιώτες σαν να πέταξαν λευκή πετσέτα μετά το 1-0 και ουσιαστικά δεν διεκδίκησαν κάτι θετικό μετά από εκείνο το σημείο, καθώς όσο και να ψάξει κάποιος δεν βρίσκει επιθετική προσπάθεια της προκοπής στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, απειλώντας μόνο με μια τελική του Βρουσάι και ένα σουτ του Φορτούνη, ενώ δεν έβγαλαν και ενέργεια στο παιχνίδι.

Ο Κόντε με ωραίο στοπάρισμα σκόραρε ξανά (62’). Η ομάδα του Κόντη παραδόθηκε στον ΠΑΣ που ναι μεν κατέβασε ταχύτητα προς το τέλος, αλλά δεν έδειξε την αδιαφορία των φιλοξενούμενων, που λίγο έλειψε να δεχθούν τρίτο γκολ στο 86’ με το δοκάρι έπειτα από την κεφαλιά του Μιχαήλ και το ατσούμπαλο διώξιμο του Σισέ. Ωστόσο, δεν τη γλίτωσαν στο φινάλε, έπειτα από την κόντρα επίθεση, που έφτιαξε ο Κόντε, δίνοντας στον Μπουκουβάλα, που βρέθηκε με έναν αντίπαλο και έδωσε στο… πιάτο γκολ στον Βιντάλ, γράφοντας τον επίλογο της αναμέτρησης.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος (83' Μπέριος), Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Ντόλοβατς, Νικολιάς (89' Μπουκουβάλας), Χαλκιαδάκης (83' Βιντάλ), Κόντε.

Στον πάγκο των Ηπειρωτών: Περιστερίδης, Μανθάτης, Χέλκβιστ, Καρανίκας

Ολυμπιακός (Χρήστος Κόντης): Χουτεσιώτης, Ίγκορ, Ένχελς, Σισέ, Χατζισαφί, Ταχτσίδης, Ανδρούτσος, Φορτούνης, Βρουσάι (88' Κωστανάσιος), Τζούρτζεβιτς (67' Βέργος), Ανσαριφάρντ.

Στον πάγκο: Αγγελόπουλος, Μαρτίνς, Νικολάου, Λάμπρου, Ξενιτίδης

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης
Βοηθοί: Βασίλειος Καραβασίλης, Αϊχάν Χούσκογλου
Τέταρτος Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Keywords
Τυχαία Θέματα