Από τον εφιάλτη στον θρίαμβο!

18:45 18/12/2016 - Πηγή: Bam
Στο πλαίσιο της 15ης και τελευταίας για φέτος αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Παναιτωλικό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό στα μάτια ενός ουδέτερου φιλάθλου. Οι δυο ομάδες είχαν αμφότερες, σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ πιο δυνατά στην αναμέτρηση και μεχρι το 15' είχε απειλησει τρεις φορές την εστία του Κυριακίδη. Στο 5' ο Μιλιβόγεβιτς δεν μπορεσε να σκοράρει
με κεφαλιά από κόρνερ του Φορτούνη, ενώ στο 12' ο Ντε Λα Μπέγια πήγε να κάνει μια... ομορφιά και χαράμισε την καλή δημιουργία από δεξιά του Φιγκέιρας.

Ενδιάμεσα και κόντρα στη ροή του ματς, μετά από κακή αμυντική αντίδραση του Ντα Κόστα ο Ρόσα στο 10' έφυγε μόνος του σε τετ α τετ αλλά αστόχισε προ του Λεάλι. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς μέχρι το μισάωρο, όμως από τότε οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη ισορρόπησαν με καλή κυκλοφορία και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα.

Αντίθετα, εκμεταλευόμενοι τον ξανά τραγικό Ντα Κόστα και την άμυνα του Ολυμπιακού που έπαιζε ψηλά, είχαν άλλη μια φοβερή ευκαιρία με τον Μάρκος Πάουλο στο 43' να αστοχεί ξανά σε τετ α τετ προ του Λεάλι. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μια φοβερή ευκαιρία του Καρντόσο στις καθυστερήσεις, που μέσα από την περιοχή είδε τον Κυριακίδη με εκπληκτικά ρεφλέξ να του λέει "όχι" όπως έκανε και στη φάση του 15'.

Ο Παναιτωίκός... φλέρταρε έντονα με το γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν τα κατάφερε. Το έκανε όμως μόλις στην πρώτη φάση της επανάληψης με τον Κούσα να εκμεταλεύεται κόλλημα της άμυνα του Ολυμπιακού σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά και με κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Λεάλι στο 52', ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι που είχαν μπει μουδιασμένοι από... το κρύο, βρήκαν γρήγορη απάντησση στο γκολ του Κούσα. Κούρσα του Μανθάτη, που σπάει την μπάλα αριστερά στον Καρντόσο και εκείνος με συρτή σέντρα ακριβείας βρίσκει τον Σεμπά στο δεύτερο δοκάρι, με τον Βραζιλιάνο να κάνμει το 1-1 στο 60'.

Φοβερή αβεβαιότητα εξέπεμπε σε όλο το ματς η άμυνα του Ολυμπιακού, με τον Ντα Κόστα (κυρίως) να είναι κίνδυνος θάνατος, με λάθος αντιδράσεις και κακή συνενόηση με Λεάλι και την αμυντική γραμμη γενικότερα. Από τετοιες ασυνενοησίες στο 65' και το 70' οι παίκτες του Παναιτωλικού βρέθηκαν σε θέση βολής αλλά κόπηκαν την τελευταία στιγμή με υπερένταση από Λεάλι και Βιάνα αντίστοιχα.

Στο 71' η είσοδος του Τσόρι Ντομίονγκες ανέβασε τον Ολυμπιακό και τον βοήθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Η άμυνα του Παναιτωλικού άρχισε να πιέζεται, αλλά οι Τσόρι (77'), Καρντόσο (78') και Μανθάτης που σημάδεψε το δοκάρι στο δεν κατάφεραν να δώσουν στον Ολυμπιακό το προβάδισμα.

Όμως ένα σαρωτικό δίλεπτο ήταν αρκετο για τους Πειραιώτες. Με ανάπτυξη από τα άκρα και τον Φιγκέιρας πρωταγωνιστή έφτανε και περίσσευε για την ομάδα του Μπέντο. Στο 83' ο Πορτογάλος μετά από όμορφο συνδυασμό και σέντρα ακριβείας από τα δεξιά έδωσε την ευκαιρία στον Καρντόσο να κάνει το 2-1, ενώ μόλις δύο λεπτά αργότερα στο 85' έγινε εκτελεστής όταν πλάσαρε μέσα από την περιοχή, η πορεία της μπάλας αλοιώθηκε από αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα του Κυριακίδη για το 3-1 στο 85'. Το τελικό σφυριγμα βρηκε τον Ολυμπιακό νικητή, αλλα σοβαρά προβληματισμένο για τα ,ετόπισθεν της ομάδας...

Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Λεάλι, Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα, Φορτούνης (Ανδρούτσος 46'), Καρντόσο, Ντε Λα Μπεγια, Μάρτινς, Βιάνα, Φιγκέιρας, Πάρντο Σεμπά

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Μάκος, Γκόμεζ, Κλέσιο, Βιέιρα, Ουάρντα, Μαρκόβσκι
Keywords
Τυχαία Θέματα