Αλυσίδες στην Πάρνηθα!

10:41 4/12/2013 - Πηγή: Bam

Παγωμένη Τετάρτη σε όλη τη χώρα. Χιονίζει στη Βόρεια Ελλάδα και στα ορεινά της Κεντρικής και της Πελοποννήσου. Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην Πάρνηθα από το Τελεφερίκ προς το Καζίνο.

Πολιούχος ... χιονόπτωσης η Αγία Βαρβάρα! Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές της χώρας, κάτι σαν πρόβα του καιρού για τις γιορτές που έρχονται. Χιονισμένα είναι την Τετάρτη όλα τα βουνά, ακόμη και η Πάρνηθα.

Συνθήκες

παγετού επικρατούν σήμερα στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω.

Επίσης, στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν (Βόρας) από τον Άγιο Αθανάσιο (9ο χλμ.), ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα στην πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.

Στους -4 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας, ενώ αλυσίδες είναι απαραίτητες στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου.

Νωρίς το πρωί το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη έδειχνε 2 βαθμούς Κελσίου και στην Αθήνα 6.

Κρύο, τοπικές βροχές και ισχυροί βοριάδες, στο Λεκανοπέδιο, με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου, και στα βόρεια προάστια τους 7.

Για δεύτερο 24ωρο παραμένουν τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Λόγω των θυελλωδών ανέμων έντασης 8 και τοπικά στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο 9 Μποφόρ, ισχύει απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο.

Αναχωρούν μόνον τα πλοία για την Αίγινα.

Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το απόγευμα.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα