Τσιόδρας, Μόσιαλος, Γώγος και Σύψας πρότυπα για τους μαθητές [vid]

Κάθε εποχή έχει τα πρότυπα της. Στη σκοτεινή αυτή εποχή της πανδημίας, στη χώρας μας ρόλο προτύπου απέκτησαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι ήρωες με τις μάσκες και τις πράσινες στολές, όπως πολλοί τους ονόμασαν. Ήρωες έγιναν και οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος μιλάει στο πανελλήνιο καθημερινά στις 18.00 ενημερώνοντας και καθησυχάζοντας το πλήθος. Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, επίσης, ο οποίος με την τεχνογνωσία βοήθησε από την ηγεσία έως τον απλό πολίτη να κατανοήσει τι είναι ο κορονοϊός

και πώς πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Επίσης, μια σειρά ακόμα από καθηγητές, λοιμωξιολόγους και λοιπούς ειδικούς, όπως οι κύριοι Γώγος και Σύψας, που παρέχουν ενημέρωση σοβαρή- ένα από τα βασικά “φάρμακα” σε καιρούς τόσο δύσκολους και αβέβαιους.

Είναι προφανές ότι αλλάζει το κοινό πρότυπο- τα φώτα πέφτουν σε ανθρώπους της προσφοράς και πολλοί μαθητές -όπως φαίνεται από ρεπορτάζ του Open- επιλέγουν ιατρικές σχολές για να γίνουν οι επόμενοι «ήρωες».

Μαθητές που ακόμα δεν γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν στα θρανία τους και πότε θα δώσουν εξετάσεις. Μαθητές που μεγάλωσαν μέσα στη δεκαετή οικονομική κρίση της Ελλάδας και τώρα που τελειώνουν το σχολείο και ετοιμάζονται να γίνουν ακαδημαϊκοί πολίτες του έτυχε η πανδημία.

Αυτή η γενιά, αν μη τι άλλο, έχει μπολιαστεί με γεγονότα σκληρά, με ιστορικές στιγμές. Είναι μια νέα γενιά που αναμένεται να κάνει τη διαφορά- είναι -τρόπον τινά- λογικό να θεωρεί πρότυπο τους ήρωες με τις μάσκες και τις πράσινες στολές και τους κυρίους Τσιόδρα, Μόσιαλο, Γώγο και Σύψα.

Δείτε το βίντεο

Και ξέρετε τι; Υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές που μπαίνουν στη φωτιά του κορονοϊού κι όταν τους λες: «είστε ήρωες!», σου απαντάνε: «απλώς κάνουμε τη δουλειά μας» και το εννοούν…Κι αυτό την ώρα που:

Στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνήτης Κουόμο έκανε δραματική έκκληση προς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό από άλλες πολιτείες να πάνε να βοηθήσουν διότι το εκεί προσωπικό έχει αποδεκατιστεί.Στην Ιταλία έχουν νοσήσει 17.000 γιατροί και νοσηλευτές.Στη Βρετανία η κυβέρνηση -σύμφωνα με τον Guardian- διαμήνυσε ότι υπάρχει έλλειψη στις προστατευτικές στολές, συστήνοντας τους να χρησιμοποιούν εκ νέου τα μίας χρήσεως υλικά. Παντού στον κόσμο οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσουν διότι βρίσκονται περιτριγυρισμένοι από εστίες μόλυνσης.

Είναι ήρωες κι ας λένε ό,τι θέλουν. Επαγγελματίες που πραγματικά τιμούν τον όρκο τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσιόδρας Μόσιαλος Γώγος, Σύψας, [vid],tsiodras mosialos gogos, sypsas, [vid]