Ταινίες στην τηλεόραση σήμερα: Σπουδαίες ταινίες προβάλλονται το Μεγάλο Σάββατο

Ταινίες στην τηλεόραση σήμερα: Με χρονολογική σειρά, η ΕΡΤ 3 θα προβάλει το βιογραφικό δράμα εποχής “Ανακαλύπτοντας την Αλταμίρα” (Finding Altamira), ισπανικής παραγωγής 2016, στις 20:30. Ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος Marcelino Sanz de Sautola ανακαλύπτει το 1868 με τη βοήθεια του κυνηγού Modesto Cubillas, παλαιολιθικές σπηλαιογραφίες στην Αλταμίρα της Κανταβρίας, στη Βόρεια Ισπανία. Στη προσπάθειά του να εκθέσει την ανακάλυψή του στον ακαδημαϊκό κόσμο, συναντά τη δυσπιστία

και το σκεπτικισμό των εμπειρογνωμόνων, που θεωρούν ότι πρόκειται για ένα καλοστημένο κόλπο. Ο Sautola θα αφιερώσει την υπόλοιπη ζωή του στη προσπάθεια να αποδείξει τη γνησιότητα των σπηλαιογραφιών και να αποκαταστήσει έτσι την τιμή και την αθωότητά του απέναντι στις κατηγορίες. Παίζουν οι Antonio Banderas, Rupert Everett, Golshifteh Farahani, Allegra Allen κ.α.

Στις 24:00, στο κανάλι της Βουλής, προβάλλεται το εμβληματικό “Der Himmel Uber Berlin” του Βιμ Βεντερς, παραγωγής 1987. Πρόκειται για την ιστορία δύο αγγέλων, του Ντάμιελ και του Κάσιελ, που περιφέρονται στο Βερολίνο. Πρωταγωνιστούν οι Μπρούνο Γκαντς, Σόλβεϊ Ντόμαρτικ και Όττο Σάντερ.  Η σύλληψη της ιστορίας έγινε από τους αγγέλους που απεικονίζονται στη Δυτική Γερμανία στο Τείχος του Βερολίνου. Οι εμπνευστές των εικόνων αυτών, ήταν οι Βέντερς και Χάντκε, που μαζί με τον Ρίχαρντ Ράιτενγκερ, έγραψαν το σενάριο.  Η πρεμιέρα έγινε στις 17 Μαΐου του 1987, στις Κάννες. Ήδη από την εποχή της κυκλοφορίας της απέσπασε θετικές κριτικές ενώ σήμερα θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες ταινίες του γερμανικού κινηματογράφου και όχι μόνο.

Στις 02:00, η ΕΡΤ 2 προβάλλει το “Πάρτι“, σε σενάριο του Μπλέικ Έντουαρτς, με τον κορυφαίο βρετανό κωμικό Πίτερ Σέλερς να πρωταγωνιστεί σε ένα αξεπέραστο one-man-show, γεμάτο με απίθανες σκηνές, ανατροπές και ευτράπελα. Είναι η ιστορία ενός άσημου ηθοποιού που προσκαλείται κατά λάθος σε ένα πάρτι με ηθοποιούς και παραγωγούς του Χόλιγουντ. “Το Πάρτι θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί μία από τα πιο ριζοσπαστικές πειραματικές ταινίες στην ιστορία του Hollywood. Στην πραγματικότητα μπορεί να είναι και η μοναδική ριζοσπαστική ταινία, από τη στιγμή που το ύφος του DW Griffith κυριάρχησε στον αμερικανικό κινηματογράφο” ανέφερε ο Πίτερ Σέλερς.

Επίσης, για τους μικρούς τηλεθεατές, προβάλλονται “Οι Πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης” στο STAR στις 21:00, ενώ για τους λάτρεις του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, στο Star επίσης προβάλλεται το “Η δε Γυνή Να Φοβήται τον Άνδρα” με πολύ καλούς πρώτους αλλά και δεύτερους ρόλους στις 22:50 και το “Αλίμονο στους Νέους” με τον Δημήτρη Χορν σε μεγάλα κέφια, στις 22:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταινίες, Σπουδαίες, Μεγάλο Σάββατο,tainies, spoudaies, megalo savvato