Πρόσφυγες Λαύριο: Αντέδρασαν στη μεταφορά τους

08:53 9/4/2020 - Πηγή: Flash.gr

Πρόσφυγες Λαύριο: Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Λαύριο όταν πάνω από 170 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, η οποία είχαν μεταφερθεί από την Κέα, αντέδρασαν στην μεταφορά τους σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Πρόκειται για μετανάστες που έφτασαν στην Κέα στις 16 Μαρτίου όταν το φορτηγό πλοίο στο οποίο επέβαιναν προσάραξε έξω από τον λιμενοβραχίονα του νησιού. Σημειώνεται πως το πλοίο που τους μετέφερε είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία.

Οι πρόσφυγες είχαν μεταφερθεί στο

Λαύριο από την Κέα, ωστόσο το βράδυ της Τετάρτης έφτασαν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν σε άλλη δομή της ηπειρωτικής Ελλάδας. Οι 170 πρόσφυγες πίστεψαν ότι τα λεωφορεία θα τους μετέφεραν πίσω στην Τουρκία και προσπάθησαν να φύγουν.

Αστυνομικοί όταν είδαν τους πρόσφυγες να προσπαθούν να βγουν ανεξέλεγκτα στο δρόμο ζήτησαν ενισχύσεις, όπου έφτασαν τουλάχιστον 15 περιπολικά. Χάρη στην ισχυρή παρουσία αστυνομικών τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ στην περιοχή μετέβη και υπεύθυνος από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα