Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου: Μην ξεχάσετε να τους ευχηθείτε

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου: Η Ορθόδοξη εκκλησία μας, σύμφωνα με τον Ορθόδοξο Συναξαριστή, τιμά τους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο, Ειρήνη και τους συν αυτοίς, τους Αγίους Ιανουάριο τον Επίσκοπο και Πρόκουλο, Σώσσο και Φαύστο τους Διακόνους, καθώς και τους Δισιδέριο τον Αναγνώστη, Ακούτιο και Ευτύχιο. Επίσης, την Αγία Αλεξάνδρα τη βασίλισσα και τους ακολούθους της Απολλώ, Ισαάκιο και Κοδράτο, τον Άγιο Μαξιμιανό Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης, τον Όσιο Αναστάσιο τον Σιναΐτη, τον Όσιο Ιάκωβο, τον Άγιο Θεόδωρο της Κάμα τον Φιλόσοφο, τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου

της Ιβηριτίσσης στη Μόσχα, τους Αγίους Εκατόν εβδομήντα εννιά Οσιομάρτυρες τους εν τη μονή Νταού Πεντέλης μαρτυρήσαντες, τους Αγίους Χριστόδουλο και Αναστασία και τους συν αυτοίς Νεομάρτυρες, καθώς και την Ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Επιπλέον, η εκκλησία μας τιμά τη Σύναξη της Παναγίας Κακαβιώτισσας στην Λήμνο, τη Σύναξη της Παναγίας της Τρικουκιώτισσας, τη Σύναξη της Παναγίας της Ποδίθου (ή Ποδύθου) στην Κύπρο, τη Σύναξη της Παναγίας της Ασίνου στην Κύπρο, τη Σύναξη της Παναγίας Κουτσουριώτισσας στην Ερατεινή Φωκίδος, τη Σύναξη της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Άγιον Όρος, την Ανάμνηση θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ και την εύρεση του Τιμίου Ήλου, τη Σύναξη της Παναγίας της Τσαμπίκας στην Ρόδο, και τη Σύναξη της Παναγίας Φοβεράς Προστασίας στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.

Σήμερα, λοιπόν, γιορτάζουν Αλεξάνδρα, Αλεξία, που γιορτάζουν και στις 17 Ιουλίου, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Λαμπροτρίτη, Ραφαήλ, Ραφαηλία, που γιορτάζουν και στις 8 Νοεμβρίου (Σύναξις των Αρχαγγέλων και Αγγέλων), Νικόλαος, Νικολέττα, που φυσικά γιορτάζουν στις 6 Δεκεμβρίου (Αγίου Νικολάου), Ειρήνη, που γιορτάζει στις 5 Μαΐου (Αγίας Ειρήνης Μεγαλομάρτυρος) και στις 28 Ιουλίου (Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου). Χρόνια τους πολλά και ευτυχισμένα!

Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη συγκαταλέγονται στη χορεία των Νεοφανών Αγίων και μάλιστα εκείνων που μαρτύρησαν σχεδόν αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Σχετικά με τον βίο τους γνωρίζουμε λίγα πράγματα. Έπειτα από θαυματουργικές υποδείξεις των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, έγινε γνωστή η ύπαρξη των λειψάνων τους και υποδείχθηκαν τα σημεία όπου βρίσκονταν οι τάφοι τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα