Παναθηναϊκός νέα: Αυτόν τον επιθετικό θέλει να φέρει ο Ρόκα – Ήρθε σε επικοινωνία μαζί του [vid]

Παναθηναϊκός νέα: Ένας από τους παίκτες που βρίσκονται στη μεταγραφική λίστα του Τσάβι Ρόκα είναι ο Απόστολος Γιάννου. Σύμφωνα με την «SportDay» που επικαλείται πληροφορίες από την Κύπρο,  ο 30χρονος επιθετικός δεν είναι καθόλου άγνωστος στον τεχνικό διευθυντή του «τριφυλλιού», αφού αυτός μεσολάβησε για το deal στις 26 Ιανουαρίου 2018 στην ΑΕΚ Λάρνακας όταν έμεινε ελεύθερος από την κινεζική Γκουανγκζού.

Μάλιστα,

ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού φέρεται να επικοινώνησε πριν από δύο εβδομάδες με τον ομογενή επιθετικό για να κάνουν μια διερευνητική κουβέντα εν όψει του καλοκαιριού. Ο Γιάννου ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ Λάρνακας και αναζητά ήδη τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Ο Ρόκα από την πλευρά του τόνισε στον 30χρονο επιθετικό πως είναι ένας από τους παίκτες που τον ενδιαφέρουν και του ζήτησε να είναι σταντ μπάι, ωστόσο του ξεκαθάρισε πως αν έχει μια πρόταση που τον καλύπτει τώρα να την προχωρήσει, καθώς δεν μπορεί να του εγγυηθεί επί του παρόντος ότι θα κινηθεί για να τον αποκτήσει στον Παναθηναϊκό.

Το «who is who» του Γιάννου

Ο Απόστολος Γιάννου (Νάουσα, 25 Ιανουαρίου 1990) είναι Έλληνας διεθνής (από το 2016 με την Αυστραλία) ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως επιθετικός.

Μετανάστευσε στην Αυστραλία σε μικρή ηλικία, μεγαλώνοντας στη Μελβούρνη της πολιτείας Βικτώρια, όπου ήταν γνωστός ως Παύλος Γιάννου. Αγωνίστηκε σε παιδικό επίπεδο στην Κάνονς Μελβούρνης και στην Ελλάς Μελβούρνης κι έπειτα στις ηλικίες κάτω των 14 και 15, επιλέχθηκε από την ομάδα της Βικτώρια (VIS), με την οποία συμμετείχε σε φιλικούς αγώνες πριν την περίοδο 2006-07 της αυστραλιανής λίγκας με την πρόθεση να υπογράψει συμβόλαιο. Στη συνέχεια δοκιμάστηκε με τις ρεζέρβες της ολλανδικής Αϊντχόφεν, δεν τα κατάφερε όμως, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη Μελβούρνη και να υπογράψει εξάμηνο συμβόλαιο με την Κάνονς Μελβούρνης.

Στα μέσα του 2007 ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς που αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική, σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα στα τέλη του 2008, όταν στο 81’ πέτυχε το μοναδικό γκολ στην ήττα από την Κέρκυρα με 3-1. Συνέχισε σκοράροντας πέντε ακόμα φορές στη Β΄ Εθνική την περίοδο 2008-09 πριν πάρει μεταγραφή για την Καβάλα, η οποία προβιβάστηκε στη Σούπερ Λίγκα για την περίοδο 2009-10, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο. Στις 21 του Νοέμβρη το 2009 ο Γιάννου έκανε το ντεμπούτο του με τη νέα του ομάδα, περνώντας ως αλλαγή στο 79’ και σκοράροντας στο 88’, στη νίκη επί της ΑΕΚ με 2-1. Την εποχή εκείνη ο Γιάννου ήταν ένας από τους πέντε “Αυστραλούς” του συλλόγου, καθώς συνυπήρξε με τους: Ρόμπερτ Σταμπολζίεφ, Ζέλικο Κάλατς, Αντρέα Γκόβα και Γκρεγκ Μουρ.

Μετά τον υποβιβασμό του μακεδονικού συλλόγου έμεινε ελεύθερος και στις 30 του Σεπτέμβρη το 2011 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, πραγματοποιώντας την πρώτη του εμφάνιση για την περίοδο 2011-12 στην ισοπαλία με τον ΟΦΗ στις 16 του Οκτώβρη παίρνοντας τη θέση του Βλάντιμιρ Ίβιτς στο 78’. Το πρώτο του γκολ σημειώθηκε στην εκτός έδρας νίκη ξανά εναντίον του ΟΦΗ με 2-0 στις 11 Φεβρουαρίου 2012. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει αναδειχθεί δύο φορές ως πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αγωνιστικής, μία με την Καβάλα και μία με τον ΠΑΟΚ.

Τον Ιανουάριο του 2013 παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Πλατανιά, ενώ το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς αποχώρησε ως ελεύθερος, για να συνεχίσει την καριέρα του στον Πανιώνιο. Έπειτα από δύο χρόνια παραμονής στην ομάδα της Νέας Σμύρνης το καλοκαίρι του 2015 ήρθε σε συμφωνία με τον Αστέρα Τρίπολης για την επόμενη τριετία.

Τον Φεβρουάριο του 2016 πήρε μεταγραφή στην Γκουανγκζού, όντας ο δεύτερος Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στο κινέζικο πρωτάθλημα μετά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα