Μονή Πετράκη: Εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο – Τι εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ [vid & pics]

Μονή Πετράκη: Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ, μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο της Μονής. Προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι είπαν πως ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στην πλευρά που συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Εκεί εντόπισαν τρεις βαλίτσες, στη μία εκ των οποίων υπήρχε όντως εκρηκτικός μηχανισμός που αποτελείτο μεταξύ άλλων από μια μεγάλη φιάλη υγραερίου,

στην οποία ήταν συνδεδεμένο και λάστιχο. Μάλιστα, οι δράστες προσπάθησαν να βάλουν φωτιά καίγοντας το λάστιχο που έφτανε στη φιάλη, καθώς βρέθηκαν ίχνη καύσης. Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος ακριβώς μπροστά στην είσοδο και όλα δείχνουν ότι η φιάλη μεταφέρθηκε μέσα στη βαλίτσα για να μη γίνει αντιληπτή.

Ο μηχανισμός και τα υπολείμματα που βρέθηκαν στον χώρο μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση. Το περιστατικό, πάντως, αξιολογείται από την ΕΛ.ΑΣ ως ιδιαιτέρως σοβαρό.

Τον μηχανισμό εντόπισε ο ηγούμενος της Μονής κι αμέσως κάλεσε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την υπόθεση αναλαμβάνει η Ασφάλεια Αττικής και όχι η Αντιτρομοκρατική. Εκτιμάται ότι η βαλίτσα με τη φιάλη υγραερίου και τους σωλήνες τοποθετήθηκε ως μια σαφής απόπειρα εμπρησμού.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι όλες οι πόρτες ήταν κλειδωμένες και έτσι ερευνούν το κατά πόσο ο δράστης πήδηξε πάνω από το φράκτη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «στη φιάλη υπήρχε μεγάλη ποσότητα υγραερίου, που σε περίπτωση έκρηξης θα προκαλούσε εκτεταμένες ζημιές. Στην περιοχή υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, οι οποίες πιθανότατα έχουν καταγράψει κάποιες από τις κινήσεις του δράστη ή των δραστών».

Η βαλίτσα, η φιάλη και οι σωλήνες έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μονή Πετράκη, Ύποπτο, Αντιτρομοκρατική [vid],moni petraki, ypopto, antitromokratiki [vid]