Κορονοϊός Βρετανία: Κλιμάκωση που σοκάρει με 938 νεκρούς σε 24 ώρες – Κλινικά σταθερός ο Μπόρις Τζόνσον

16:57 8/4/2020 - Πηγή: Flash.gr

Κορονοϊός Βρετανία: Τους 938 έφτασαν οι θάνατοι από τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Ο συνολικός αριθμός θανάτων από την πανδημία στη χώρα είναι τώρα 7.097. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς χθες ο συνολικός αριθμός ήταν 6.159.

Η κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι το καθολικό lockdown στην περιοχή αυτή της Βρετανίας θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός της Ουαλίας, Μαρκ Ντρέικφορντ, δήλωσε στην εικονική

συνεδρίαση της τοπικής βουλής ότι δεν πρέπει να χαθούν οι μέχρι στιγμής κόποι, τη στιγμή που μόλις άρχισαν να αποδίδουν οι προσπάθειες. Η Ουαλία αποτελεί τουριστικό προορισμό για τους Βρετανούς, και καθώς πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα, υπάρχουν ανησυχίες για αφίξεις ή μετακινήσεις πολιτών, τις επόμενες μέρες.

Μπόρις Τζόνσον

Απύρετος πλην όμως εντός της ΜΕΘ παραμένει ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να εργαστεί, ωστόσο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους συνεργάτες του.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε, το μεσημέρι της Τετάρτης, ότι «ο πρωθυπουργός είναι κλινικά σταθερός και ανταποκρίνεται στη θεραπεία. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείο Σεντ Τόμας στο Λονδίνο». Ο εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι ο Μπόρις Τζόνσον είναι σε καλή διάθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τζόνσον, από την ημέρα που διαγνώσθηκε με κορονοϊό μέχρι την εισαγωγή του στο νοσοκομείο και στην Εντατική, δεν είχε ούτε μία φορά δεχθεί επίσκεψη από τον γιατρό του όσο ήταν σε καραντίνα, αλλά μόνο συμβουλές μέσω βιντεοκλήσεων.

Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις για το πότε ακριβώς θα ανακοινωθεί μία παράταση του καθολικού lockdown, παρά μόνο ότι είναι πολύ νωρίς να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων, όπως με την επαναλειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, συνολικά 20.000 μέλη του προσωπικού του NHS και των οικογενειών τους έχουν υποβληθεί σε εξέταση για τον κορονοϊό, ενώ ο αριθμός των εξετάσεων που διεξάγονται καθημερινά έχει ανέλθει στις 14.000.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι την Παρασκευή θα αρχίσει η λειτουργία του δεύτερου νοσοκομείου Nightingale του NHS στο Μπέρμιγχαμ, με αρχικά 500 κλίνες για ασθενείς με κορονοϊό και με τη δυνατότητα ο αριθμός τους να φτάσει τις 2.000.

The post Κορονοϊός Βρετανία: Κλιμάκωση που σοκάρει με 938 νεκρούς σε 24 ώρες – Κλινικά σταθερός ο Μπόρις Τζόνσον appeared first on Flash.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός Βρετανία, Κλιμάκωση, 936, – Κλινικά, Μπόρις Τζόνσον,koronoios vretania, klimakosi, 936, – klinika, boris tzonson