Κορονοϊός Πάσχα: Έλεγχοι της αστυνομίας και στο διαδίκτυο [pics]

Κορονοϊός Πάσχα: Εντατικούς ελέγχους ξεκινά η αστυνομία ώστε να μην παρατηρηθούν συνωστισμοί έξω από εκκλησίες κατά την κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας. Ομάδες της ΔΙΑΣ θα κάνουν περιπολίες σε ναούς και κοιμητήρια. Την ίδια ώρα κάποιοι θερμοκέφαλοι απευθύνουν διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από εκκλησίες!

Αυτός είναι ο λόγος που στους ελέγχους της αστυνομίας συμμετέχει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

και η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας. Χαρακτηριστική είναι ανάρτηση στο Facebook όπου ανέφερε: «Αν σε κάθε μπλόκο θα έχει 2-3-4 αστυνομικούς και όλη η υπηρεσία θα είναι σε μπλόκα και δεν θα έχουν ενισχύσεις, πως θα σταματήσουν 20-50-100 άτομα ανά μπλόκο; Και που θα τους πάνε όλους; ΒΓΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ Δ….. », ενώ άλλοι χρήστες έγραφαν: «Ανάσταση όλοι έξω», «Μεγάλη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα βγαίνουμε κατά χιλιάδες όλοι και πάμε εκκλησία».

Αυτά αναφέρονται σε τρία «αντάρτικα» Group στο Facebook, όπου αριθμούν τουλάχιστον 20.000 ακολούθους. Το ανεύθυνο κάλεσμα γίνεται χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα μέτρα της κυβέρνησης για περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ ουσιαστικά θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ενδέχεται να παρακινηθούν από το κάλεσμα.

Την ίδια ώρα στη Λαμία παρατηρήθηκαν αναρτήσεις από αφίσες που ανέφεραν: «Μεγάλη Εβδομάδα-Ανάσταση Εισβολή στις εκκλησίες… αλλιώς σκλαβιά», «Ανοικτή εκκλησία ελεύθερη Θεία Κοινωνία- Ανάσταση για όλους».

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ιερέας στην περιοχή της Αθήνας έστελνε μαζικά SMS σε πιστούς για πριβέ Θεία Κοινωνία αλλά και Θεία Μετάληψη. Για τα μηνύματα ενημερώθηκε ο προϊστάμενος του ιερέα ο οποίος προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα