Διάσημοι Έλληνες θρησκεία Πάσχα 2020: Σταρ της showbiz που άφησαν τα εγκόσμια για να μονάσουν [pics]

Διάσημοι Έλληνες θρησκεία Πάσχα 2020: Η ζωή τους έμοιαζε με παραμύθι… Φώτα, δημοσιότητα, οικονομική άνεση, φανταχτερές συντροφιές, ταξίδια, κοινωνική επιβεβαίωση, λαμπρή καριέρα, έρωτες…Και ξαφνικά, όλα άλλαξαν. Όλα αυτά έπαψαν να έχουν την παραμικρή σημασία. Γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και άλλοι επώνυμοι αποφάσισαν ότι κάτι τους λείπει από τη ζωή τους και επέλεξαν να ζήσουν απομονωμένοι σε κάποιο μοναστήρι, και να  έχουν αφιερωθεί πλέον στον Θεό.

Η ζωή της γερόντισσας Θεονύμφης χωρίζεται σε δύο περιόδους: Σε εκείνην

που τραγουδούσε μέχρι τα 42 της χρόνια στις πίστες μαζί με τους σταρ της εποχής –τότε που λεγόταν Μαίρη Αλεξοπούλου– και σε αυτήν που ζει σήμερα σε μοναστήρι λίγο έξω από την Αθήνα, ως δούλη πλέον του Κυρίου. Η γερόντισσα Θεονύμφη γνώρισε μεγάλες δόξες ως τραγουδίστρια. Δούλεψε σε όλα τα μεγάλα μαγαζιά της εποχής της, κοντά σε μεγάλα ονόματα, όπως ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Φίλιππος Νικολάου, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, η Μπέσσυ Αργυράκη. Πάντα είχε τη φλόγα του Θεού μέσα της, ωστόσο ο θάνατος της κόρης της στάθηκε η αιτία για να Του αφιερωθεί. «Το 1984, η Κωνσταντίνα μου ήταν δεκαοκτώ χρόνων, λίγο προτού φύγει για να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο εξωτερικό. Ένα πρωί πήρε το αυτοκίνητό της από το σπίτι μας για να πάει στο μαγαζί της Κηφισιάς. Στη στροφή της Αγίας Μαρίνας στο Κορωπί έγινε μετωπική με κάποιο φορτηγό. Ήταν ακαριαίο. Εκείνη την ώρα δεν έβλεπα μπροστά μου, ανέβηκα στον καναπέ και πήδαγα μέχρι το ταβάνι. Τότε βγήκα στη βεράντα μας και από ένα σύννεφο ξεκίνησαν να πέφτουν σταγόνες. Χοντρές, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Και εκείνη την ώρα γυρνάω στον Θεό και του λέω “Θεέ μου, κλαις κι Εσύ μαζί μου;”» αφηγείται η ίδια. Το 1986 πήρε την απόφαση να γίνει μοναχή, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αποκαλύψει σε κανέναν πώς το αποφάσισε.

Η ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη είχε διαγράψει μια λαμπρή πορεία στην υποκριτική με πρωταγωνιστικούς ρόλους στην τηλεόραση. Η πανέμορφη ηθοποιός, που έγινε ευρέως γνωστή από την τηλεοπτική σειρά «Σαράντα κύματα», στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τους Λίνα Σακκά, Μιχάλη Μαρίνο και ΚάρμενΡουγγέρη, αναζήτησε τη γαλήνη της ψυχής της στην Ιερά Μονή Θεογεννήτορος έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης. Μάλιστα, προκάλεσε αίσθηση το γεγονός πως η απόφασή της πάρθηκε μετά τη συμμετοχή της στην ταινία «Deepend» και τη λεσβιακή σκηνή με τα καυτά φιλιά που αντάλλαξε μπροστά στις κάμερες με τη Μαρία Κορινθίου  Ξαφνικά αποφασίζει να ακολουθήσει τον δρόμο του μοναχισμού. Το βίντεο από την χειροτονία της στην Κένυα κάνει αστραπιαία τον γύρο του διαδικτύου.

Η μοναχή Πορφυρία

Η Άννια Φυσσούν, που μετά τη χειροτονία της ονομάζεται πλέον μοναχή Πορφυρία, πέρασε πριν από περίπου μία επταετία την πύλη του μοναστηριού. Η κόρη του Πέτρου Φυσσούν και εγγονή του αείμνηστου Κώστα Χατζηχρήστου, από τη λάμψη και τα φώτα της σκηνής και την πολύβουη μεγαλούπολη, βρέθηκε στην απόλυτη γαλήνη του μοναχικού βίου. Πέταξε τα φανταχτερά ρούχα και το μέικ-απ και κάλυψε το λεπτεπίλεπτο κορμί της με μαύρα ράσα. Η μοναχή Πορφυρία βρίσκεται σε μια μονή στην Εύβοια, η οποία τον χειμώνα αποκόβεται εντελώς από τον έξω κόσμο. Από τότε που αποφάσισε να αφιερωθεί στα θεία, δεν έχει επιδιώξει καμία επικοινωνία με τα εγκόσμια.

Πηγή: backstage24

Keywords
Τυχαία Θέματα