Κορονοϊός Γερμανία: Στους 4.294 οι νεκροί – Μειώνονται σταθερά τα κρούσματα

Κορονοϊός Γερμανία: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν το τελευταίο 24ωρο αυξήθηκε κατά 184 στους 4.294 συνολικά. Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν 2.458 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 139.897.

Οι απολογισμοί των ασθενών που υπέκυψαν και των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία είναι χαμηλότεροι από αυτούς που καταγράφηκαν χθες Σάββατο (242 και 3.609 αντίστοιχα) αλλά και προχθές Παρασκευή (299 και 3.380).

Ρεπορτάζ

του AFP, αναφέρει πως η Γερμανία διαχειρίστηκε με επιτυχία την κρίση, γιατί διεξήγαγε μαζικά τεστ, αλλά είχε και τις κατάλληλες υποδομές, δηλαδή αρκετές κλίνες ΜΕΘ, που ήταν αναγκαίες. Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Aachen, αναφέρει πως κατάφερε να εξυπηρετήσει πολίτες της χώρας και να φιλοξενήσει ασθενείς και από γειτονικές χώρες. Μιλώντας στον δημοσιογράφο, η 60χρονη Μαρτίνα Χαμάχερ, δηλώνει “τυχερή”. Βρίσκεται στην Εντατική εδώ και 20 ημέρες και αναμένεται να βγει σύντομα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Άαχεν έχει 51 ασθενείς με κορονοϊο και από αυτούς οι 35 βρίσκονται σε ΜΕΘ. Οι αρχές είδαν τις εικόνες από την Ιταλία και θορυβήθηκαν, αναφέρεται. Έτσι επιστράτευσαν όλες τις δυνάμεις ώστε να μην υπάρξει μεγάλη εξάπλωση. Μέσα σε λίγες ημέρες οι κλίνες ΜΕΘ έγιναν από 96, 136. Ανάλογες ήταν οι επιδόσεις και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, που είχε 11.000 ελεύθερες κλίνες ΜΕΘ, επί συνόλου 25.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα