ΚΕΚ: Να τα τσουγκρίσουμε κύριε Βρούτση, μέρα που ΄ναι;

Πέντε βάτραχοι κάθονται σ’ ένα κούτσουρο. Οι τέσσερις αποφασίζουν να πηδήξουν στο νερό. Πόσοι έμειναν;
Πέντε! Πέντε, επειδή υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να το αποφασίσεις κάτι και στο να το κάνεις. Ανάμεσα στο να σκεφτείς και να πράξεις.

Ας μιλήσουμε τώρα, για την επιστημονική επιμόρφωση γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών, αρχιτεκτόνων…, τα 80,4 εκατομμύρια χρυσά αργύρια προς τα ΚΕΚ, το φιλί του Ιούδα, τη σταύρωση της αξιοπρέπειας και τη νεκρανάσταση της περιφρόνησης σας προς τους ανθρώπους.
Αυτή η επιστημονική

επιμόρφωση είναι «μία βιωματική εμπειρία στις σκληρές φαντασιώσεις του Κάφκα». Είναι ένα case study από μόνη της: «Πως ένα κυβερνών κόμμα, ζει, κυριολεκτικά, από τη δική του επιθυμία και περιφρονεί τους άλλους».  Δεν χρησιμοποιώ τη λέξη «εκμεταλλεύομαι», αλλά μία ακόμα χειρότερη, τη λέξη «περιφρονώ».

Περιφρονεί το κόμμα σας σε τέτοιο βαθμό τους άλλους, που βγαίνετε και λέτε «εντάξει, 4 λάθη σε τρεις σελίδες ήταν όλα κι όλα, πως κάνετε έτσι…».  Συγνώμη, αυτό νομίζετε ότι είναι το πρόβλημα; Ο αριθμός των λαθών που έκανε το google translate; Μα αυτά ήταν απλώς για να γελάσουμε τον πόνο μας!
Μπορεί τη Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο να κάναμε πάρτι στα social media, αυτοσαρκάζοντας τον εμπαιγμό που υφιστάμεθα ως άνθρωποι με το «Σκοιλ Ελικικού» το «Μέτζη του νέουκτη», την «Εκπέδευση», το «Ελέγχου Λοιμώχθηκαν», το «πεδίο material» και διάφορα άλλα. Όμως εντός μας, θρηνούσαμε. Θρηνούσαμε το γεγονός ότι μέσω Σκοπίων, Συρίας, Βενεζουέλας και Λατινικής Αμερικής φτάσατε στην αυτοδύναμη κυβέρνηση, για να μας περιφρονείτε ξανά, όπως μόνο εσείς ξέρετε να περιφρονείτε.

Η ουσία του θέματος κύριε Βρούτση δεν είναι τα λάθη. Η ουσία του θέματος είναι οι μπαρούφες που παρέχουν τα ΚΕΚ με τις 80,4 εκατομμύρια ευλογίες του κόμματος σας. Η περιφρόνηση σε όλο της το μεγαλείο! Αναγκάζετε ανθρώπους που έχουν εισαχθεί σε δύσκολα ελληνικά πανεπιστήμια, που έχουν ίσως κάνει μετεκπαίδευση σε ακόμα δυσκολότερα, υποχρεώνοντάς τους να ασχοληθούν με ένα τρισάθλιο περιεχόμενο, που στο Γυμνάσιο οι μαθητές το παίζουν στα πέντε δάχτυλα. Και θέλοντας ο ευτελισμός τους να είναι τέλειος, απαιτείτε κάνουν κλικάρουν απαντήσεις σε ανύποπτο χρόνο, ώστε να βεβαιώνεται το μηχάνημα, ότι υφίσταται το δράμα ο επιστήμονας νομικός, η επιστήμονας μηχανικός.

Επιβάλατε ένα είδος σωφρονισμού αναγκάζοντας γιατρούς να απαντούν στο «τι είναι το Aids», οι αρχιτέκτονες να ανοίγουν google account, οικονομολόγοι να κλείνουν και ν’ ανοίγουν τον υπολογιστή». Εν ολίγοις ,δώσατε 600 ευρώ σε κάθε άτομο, με την προϋπόθεση ότι για να το λάβει, πρέπει πρώτα να λουστεί την απόλυτη περιφρόνηση του Υψηλοτάτου κόμματός σας.

Ας επανέλθουμε στους 5 βατράχους. Το συμπέρασμα της ιστορίας τους είναι ότι υπάρχει μια αντινομία ανάμεσα στις πράξεις της κυβέρνησης σας και στις διατυπωμένες προθέσεις της.
Που μας οδηγούν ξανά στην ίδια πίστα: «περιφρόνηση και κατάκτηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα