Κορονοϊός Ελλάδα: Υπέκυψε 86χρονη στο Αττικόν – Συνολικά 88 τα θύματα της πανδημίας

Κορονοϊός Ελλάδα:  Μια 86χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσκομείο Αττικόν και είχε προσβληθεί από τον ιό δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ. Πρόκειται για το 88ο θύμα του κορoνοϊού στη χώρα μας.

Νωρίτερα, ακόμη ένας άνθρωπος από την Καστοριά βρήκε τραγικό θάνατο από κορoνοϊό. Πρόκειται για 79χρονο που νοσηλευόταν χωρίς υποκείμενο νόσημα

τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Ο 79χρονος κατοικούσε στη Μεσοποταμία η ο οποία βρίσκεται σε καραντίνα και όπως έγινε γνωστό στην εντατική του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται άλλοι δύο άνθρωποι από την ίδια περιοχή.

Χθες, το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ημερήσια ενημέρωση για τον κορoνοϊό στην Ελλάδα έκανε γνωστό πως υπάρχουν 71 νέα κρούσματα και 1.955 συνολικά στη χώρα. Παράλληλα πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 88.

Επιπλέον, επισήμανε ότι 518 κρούσματα σχετίζονται με κάποιο ταξίδι, ενώ 734 με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα. Παράλληλα, τόνισε πως έχουν ελεγχθεί 33.634 δείγματα.

Πότε να φοράμε μάσκα και γάντια

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφερόμενος στη χρήση της μάσκας, είπε ότι «σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας», ενώ για τα γάντια ήταν αποτρεπτικός: «Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον ιό. Η αδιάκριτη χρήση είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο βλάβη, παρά καλό. Υπάρχει μία ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια».

«Το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο», είπε, για να υπογραμμίσει ότι «η καλύτερη άμυνα έναντι του ιού το πλύσιμο των χεριών».

Keywords
Τυχαία Θέματα