Κορονοϊός Ελλάδα μέτρα: Κλειστά τα σχολεία μέχρι 10 Μαΐου

Κορονοϊός Ελλάδα μέτρα: Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία μέχρι τις 10 Μαΐου καθώς αποφασίστηκε η παράταση στην αναστολή λειτουργίας λόγω της πανδημίας. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του Covid 19.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι η απόφαση για την

παράταση στην αναστολή λειτουργίας  των εκπαιδευτικών δομών έχει ανακοινωθεί και μέσα στην ημέρα θα εκδοθεί η νέα υπουργική απόφαση. «Ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας γιατί θα κριθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων. Αισιοδοξία υπάρχει μόνον αν είναι υποδειγματικός ο Απρίλιος».

Στο θέμα της αναβολής των προαγωγικών εξετάσεων αναφέρθηκε και  η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη που τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να «κερδηθούν οι μαθησιακοί στόχοι. Τα παιδιά πρέπει να πάρουν τα περισσότερα από τον δάσκαλο στη φυσική τάξη. Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να καλύψουν τα κενά».

Όσον αφορά το πώς θα βαθμολογηθούν οι μαθητές η κ. Ζαχαράκη παρέπεμψε στους υπευθύνους των τάξεων λέγοντας ότι «αυτοί γνωρίζουν τα παιδιά».  Ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση η υπουργός σημείωσε ότι «πρέπει να καλυφθούν ενότητες που είναι σημαντικές σε γλώσσα και μαθηματικά για να πάνε στην επόμενη χρονιά».

Η ίδια τόνισε πως «δεν υπάρχει ένδειξη ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων όλα όμως εξαρτώνται από το επόμενο χρονικό διάστημα». Άφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο «επέκτασης της σχολικής χρονιάς πέραν της 15ης Ιουνίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός Ελλάδα, Κλειστά, 10 Μαΐου,koronoios ellada, kleista, 10 maΐou