Κορονοϊός εγκυμοσύνη: Έρευνα δείχνει ήπια συμπτώματα

09:03 8/4/2020 - Πηγή: Flash.gr

Κορονοϊός εγκυμοσύνη: Αισιόδοξα μηνύματα μετέφερε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας για τις εγκύους που νοσούν από τον Covid-19. Κατά την ενημέρωση της Τρίτης ο ίδιος παρουσίασε στοιχεία από έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ και αφορά σε γυναίκες που κυοφορούν. Η μελέτη έγινε σε 43 εγκύους και σύμφωνα με αυτή το 86% αυτών παρουσίασε ήπια συμπτώματα της νόσου.

«Έχουμε κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία από τη διεθνή βιβλιογραφία για εγκύους. Μελέτη με 43 έγκυες γυναίκες που διαγνώστηκαν με τον ιό στη Νέα

Υόρκη δημοσιεύτηκε πολύ πρόσφατα. Το 86% των συμμετεχόντων στη μελέτη παρουσίασε την πολύ ήπια μορφή της νόσου», είπε αρχικά ο κ. Τσιόδρας. Ο ίδιος προχώρησε σε σύγκριση με άλλες επιδημίες: «Στην έρευνα βρέθηκαν αντίστοιχα ποσοστά ήπιας νόσου με τον γενικό πληθυσμό, σε αντίθεση με τις επιδημίες SARS και γρίπης H1N1 που ήταν πολύ πιο επιβαρυντικές για τις έγκυες γυναίκες. Επίσης, κανένα από τα μωρά στη μελέτη που ελέγχθηκαν δεν βρέθηκε μολυσμένο».

Δύο γεννήσεις στην Ελλάδα από γυναίκες με κορονοϊό

Υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα είχαμε δύο περιστατικά με γυναίκες που κυοφορούσαν και είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό.  Οι δύο γεννήσεις έγιναν στο Αττικόν, όπου στην πρώτη περίπτωση μία 24χρονη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, πέντε ημέρες μετά, μία γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα παιδάκι, με καισαρική τομή.

The post Κορονοϊός εγκυμοσύνη: Έρευνα δείχνει ήπια συμπτώματα appeared first on Flash.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα