Κομμωτήρια πότε ανοίγουν: Πιάνουν δουλειά στις 4 Μαΐου – Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που ζητούν οι γυναίκες [pics]

Κομμωτήρια πότε ανοίγουν: Άρση των αυστηρών μέτρων προστασίας κατά της μετάδοσης και εξάπλωσης του κορονοϊού στις 4 Μαϊου και είναι γεγονός ότι όλες οι γυναίκες θα ξεχυθούν σε κομμωτήρια, σε nail shops και κέντρα αισθητικής.

Aτελείωτες είναι οι λίστες αναμονής στα κομμωτήρια, καθώς ένα ραντεβού για κούρεμα χτένισμα και βαφή είναι προτεραιότητα για τις γυναίκες ενόψει της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες κομμωτηρίου είναι κλεισμένοι από ραντεβού

τουλάχιστον για τις δύο πρώτες εβδομάδες, ενώ ειδικό βάρος δίνεται σε πελάτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδας. Σε τέτοιες περιπτώσεις, φροντίζουν τα ραντεβού αυτών των ανθρώπων να γίνονται ώρες κατά τις οποίες δε θα υπάρχουν άλλα άτομα μέσα στο κομμωτήριο. Άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι η αραίωση των καθισμάτων, τα αντισηπτικά και η χρήση μάσκας και γαντιών. Όσο για το ποιο είναι το πρώτο πράγμα που ζητούν γυναίκες τώρα που θα τελειώσει η καραντίνα είναι: Ανανέωση στο χρώμα και στο κούρεμα τους για να αισθανθούν πιο όμορφα και να ανέβουν ψυχολογικά κάτι που όλες χρειάζονται ειδικά  μετά τον εγκλεισμό.

Τι ζητούν οι πελάτισσες για μετά την καραντίνα

«Νομίζω πως η πιο συνηθισμένη ερώτηση που ακούω εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι από πελάτισσες μας είναι το εάν θα είναι οι πρώτες που θα καθίσουν στην καρέκλα μας μετά το τέλος της καραντίνας,  και πόσο επικίνδυνο είναι να μεταδοθεί ο ιός» ανέφερε γνωστή hairexpert.

Τι θα πρέπει όμως να προσέξουν επαγγελματίες και πελάτες

Μάσκες, γάντια, υδροαλκοολικό τζελ, φόρμα μίας χρήσης, απολυμαντικά μαντηλάκια, απόσταση μεταξύ πελατών… θα πρέπει έτοιμα και στη θέση τους πριν ακόμη ανοίξουν τα κομμωτήρια.

Για να αποφευχθεί η μόλυνση μεταξύ των πελατών, θα πρέπει ο αριθμός των ατόμων να είναι περιορισμένος, με ίσως όχι περισσότερους από 3 πελάτες ταυτόχρονα, διότι η απόσταση ενός μέτρου θα είναι πιο περίπλοκη να εφαρμοστεί μεταξύ του κομμωτή και του πελάτη του κατά την κοπή και τη φροντίδα των μαλλιών. Βασικό είναι να ζητήσουν από τους πελάτες τους να έρθουν με τη δική τους μάσκα, ακόμη και υφασμάτινη, λόγω των δυσκολιών ανεφοδιασμού. 

Η κάθε  κομμώτρια θα πρέπει να φορά μάσκα και γάντια. Ειδικά τα γάντια πρέπει να αλλάζουν κάθε φορά που εξυπηρετεί διαφορετικό πελάτη.

Δεύτερη κίνηση, να μπει το μπουκάλι με το υδροαλκοολικό τζελ στο ταμείο, μόλις μπαίνουν οι πελάτες για άμεση αντισηψία.

Επίσης, θα πρέπει να απολυμαίνετε τακτικά αυτά που αγγίζουν οι πελάτες, όπως πόμολα ή το τερματικό για τις πιστωτικές κάρτες.

Το ερώτημα βέβαια εδώ είναι , μήπως θα πρέπει να παραταθούν και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι.

Παρόλο που ούτε οι αρχές αλλά ούτε και οι επαγγελματικές οργανώσεις δεν έχουν ακόμη δώσει σαφείς οδηγίες, οι ίδιοι οι κομμωτές πρέπει να αρχίσουν να σχεδιάζουν τι πρέπει να κάνουν.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, στο κυβερνητικό σχέδιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία, θα περιλαμβάνεται το άνοιγμα των κομμωτηρίων με αυστηρούς κανόνες υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Για παράδειγμα, θα ορίζεται ανάλογα με τα τετραγωνικά συγκεκριμένος αριθμός ατόμων εντός του κομμωτηρίου κλπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα