Johnson & Johnson: «Πράσινο φως» στις μηνύσεις για τα προϊόντα βρεφικού ταλκ [vids]

Johnson & Johnson: Οι αγωγές κατά της διάσημης εταιρείας προϊόντων ατομικής φροντίδας, μπορούν να προχωρήσουν, όμως επιβάλλονται περιορισμοί στις καταθέσεις ειδικών στις δίκες, λόγω κορονοϊού. Χιλιάδες ενάγοντες, που κατηγορούν την εταιρεία Johnson & Johnson (J&J) ότι τα προϊόντα της πούδρας

για μωρά (baby powder) και ταλκ προκαλούν καρκίνο, μπορούν να προχωρήσουν με τις αγωγές τους, με περιορισμούς στις καταθέσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, σύμφωνα με απόφαση της περιφερειακής δικαστού Φρέντα Γούλφσον στο Νιου Τζέρσι, οι αγωγές κατά της διάσημης εταιρείας προϊόντων ατομικής φροντίδας, μπορούν να προχωρήσουν. Επιβάλλονται περιορισμοί στις καταθέσεις ειδικών στις δίκες, στα πλαίσια της προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Περισσότερες από 16.000 αγωγές

Η J&J βρίσκεται αντιμέτωπη με περισσότερες από 16.000 αγωγές σε παναμερικανικό επίπεδο. Οι αγωγές αυτές αφορούν στο ταλκ που παράγει, καθώς υποστηρίζεται ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι μολυσμένα με αμίαντο και μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο των ωοθηκών. Πέρυσι τον Οκτώβριο η Johnson & Johnson υποστήριξε ότι σε νέες εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν από «τρίτα μέρη» δεν βρέθηκαν ίχνη αμίαντου στην παιδική πούδρα.

Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων συνιστούν τη γραμμή άμυνας της J&J απέναντι στους ισχυρισμούς ότι τα προϊόντα της περιέχουν αμίαντο, μια γνωστή καρκινογόνα ουσία που έχει συνδεθεί με το θανατηφόρο μεσοθηλίωμα. Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει ότι οι εξετάσεις που έγιναν από «τρίτα μέρη» επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει αμίαντος στην παιδική πούδρα και τονίζει ότι «υποστηρίζει την ασφάλεια του προϊόντος».

Στις αρχές του Οκτωβρίου 2019, η εταιρεία ανακάλεσε περίπου 33.000 συσκευασίες παιδικής πούδρας στις ΗΠΑ, επειδή βρέθηκαν ίχνη αμιάντου σε δείγματα που είχαν ληφθεί σε μία από αυτές, η οποία αγοράστηκε διαδικτυακά. Ήταν η πρώτη φορά που η J&J ανακαλεί το προϊόν αυτό και η πρώτη φορά που οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές εντόπισαν αμίαντο. Σημειώνεται, πως πριν από έναν χρόνο δικαστήριο της Καλιφόρνιας επιδίκασε αποζημίωση 29 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια γυναίκα που είχε στραφεί κατά της Johnson & Johnson, ισχυριζόμενη πως ο αμίαντος που περιείχε το ταλκ της εταιρείας τής προκάλεσε καρκίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα