Γιώργος Γεραπετρίτης: Σε δύο μήνες η πλήρης άρση των μέτρων για τον κορονοϊό [vid]

Γιώργος Γεραπετρίτης: «Θα κάνουμε ακόμη λίγο υπομονή για να επανέλθουμε σταδιακά. Δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία. Θα είμαστε πολύ ειλικρινείς και συνεπείς στο πλάνο μετάβασης στην κανονικότητα.» είπε ο υπουργός σήμερα στον ΣΚΑΪ για το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Σε πρώτη φάση ανοίγουν, όπως είπε, ειρηνοδικεία και υποθηκοφυλακεία από 27 Απριλίου. Από 4 Μαΐου θα έχουμε σταδιακά ανοίγματα και σε καταστήματα και άλλες υπηρεσίες. Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πώς «η όλη φάση

θα διαρκέσει ένα δίμηνο», δηλαδή όλο τον Μάιο και Ιούνιο. Ο τουρισμός θα ξεκινήσει από Ιούνιο, προσέθεσε, για να διασφαλίσουμε το επίπεδο που έχουμε σήμερα σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας.

Γιώργος Γεραπετρίτης : Η άρση των μέτρων θα διαρκέσει ένα δίμηνο

Γιώργος Γεραπετρίτης : Η άρση των μέτρων θα διαρκέσει ένα δίμηνο

Gepostet von Flash.gr am Mittwoch, 22. April 2020

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι βαθμίδες για αποφυγή συγχρωτισμού. «Η 3η λυκείου θα προταχθεί λόγω εξετάσεων», είπε ο υπουργός και τόνισε πως ακολουθείται ένα πολύ συγκεκριμένο και επεξεργασμένο πλάνο, ενώ συμπλήρωσε πως «είμαστε έτοιμοι για πανελλαδικές». Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι υπάρχει πιθανότητα νέων κρουσμάτων αλλά έχουμε καταφέρει να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα