Κορονοϊός Βρετανία: Υπερδιπλάσιοι οι θάνατοι στη Βρετανία, γράφουν οι Financial Times [vids]

Κορονοϊός Βρετανία: Η πανδημία του κορονοϊού εκτιμάται πως έχει στοιχίσει τη ζωή σε έως και 41.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Financial Times η οποία βασίζεται στα πιο πρόσφατα δεδομένα της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS), τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες Τρίτη. Στην ανάλυσή της, η εφημερίδα συμπεριλαμβάνει τα θύματα που υπέκυψαν εκτός των νοσοκομείων για να αντανακλάται με περισσότερη ακρίβεια η θνητότητα. Ως χθες βράδυ, η κυβέρνηση της Βρετανίας

κατέγραφε επισήμως 17.337 θανάτους εξαιτίας του COVID-19, επί συνόλου 129.044 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Υπόλογος ο Τζόνσον για κακοδιαχείριση και νεκρούς

Την ίδια ώρα, ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος με αίτημα τη διεξαγωγή έρευνας με αντικείμενο της διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από την κυβέρνησή του. Εκτιμάται ότι δεν κατόρθωσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την υποβάθμιση του αριθμού των νεκρών της επιδημίας στις ημερήσιες κυβερνητικές ανακοινώσεις, τον περιορισμένο αριθμό διαγνωστικών ελέγχων και την έλλειψη εξοπλισμού στα βρετανικά νοσοκομεία.

Ο Μπόρις Τζόνσον αρχικά απέφυγε να εγκρίνει τα περιοριστικά μέτρα που άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες επέβαλαν στις χώρες τους, αλλά στην συνέχεια αναγκάσθηκε να καταφύγει στο lockdown όταν οι προβλέψεις έδειξαν ότι τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι θα πεθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν δεν ληφθούν μέτρα ελέγχου της εξάπλωσης της επιδημίας.

Ωστόσο, μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει δώσει αντιφατικές εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους απέτυχε να ενταχθεί στο σχέδιο προμήθειας αναπνευστήρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει παραδεχθεί ότι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην εξασφάλιση επαρκούς προστατευτικού εξοπλισμού για τον υγειονομικό προσωπικό.

(διαβάστε αναλυτικά)

Keywords
Τυχαία Θέματα