Ελικόπτερο ΝΑΤΟ: Συνετρίβη κοντά στην Κεφαλλονιά νατοϊκό ελικόπτερο

Ελικόπτερο ΝΑΤΟ: Συνετρίβη το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ το οποίο αγνοείτο σε περιοχή ανοιχτά της Κεφαλλονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη. Πρόκειται για καναδικό ελικόπτερο τύπου Sikorsky CH148 Sea King, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ 20 μίλια εντός του FIR της Ρώμης. Είχε απονηωθεί από μία καναδική φρεγάτα.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν έξι άτομα ως πλήρωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το βράδυ της Τετάρτης 30 Απριλίου 2020, ανασύρθηκε ένας νεκρός από το κουφάρι του ελικοπτέρου,

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έρευνα διάσωσης συμμετέχουν τρεις φρεγάτες: η καναδική, μία τουρκική και μία ιταλική, οι οποίες είναι μέλος των νατοϊκών δυνάμεων στην περιοχή.

Το ελικόπτερο επιχειρούσε εντός του FIR της Ρώμης και μέχρι στιγμής οι αρμόδιες ιταλικές αρχές, που έχουν εντοπίσει τα συντρίμμια του, δεν έχουν ζητήσει καμία βοήθεια συνδρομής από την Ελλάδα, η οποία πάντως είναι έτοιμη να συνδράμει αν και όποτε αυτό της ζητηθεί. Το Associated Press μετέδωσε ότι οι ελληνικές Αρχές ανέφεραν πως δεν ζητήθηκε η συνδρομή τους, καθώς η περιοχή βρίσκεται μακριά από τις ελληνικές ακτές και δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά τους για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Το ελικόπτερο ανήκε στη δύναμη της φρεγάτας του Καναδά HMCS Fredericton (FFH 337) που ανήκει στη νατοϊκή δύναμη SNMG2, που αναπτύσσεται στην περιοχή της Μεσογείου και βρισκόταν σε διαρκή επιχείρηση. Στην ίδια επιχείρηση συμμετέχει και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φρεγάτα βρισκόταν στη Σούδα από τις 21-28 Απριλίου και αναχώρησε χθες Τρίτη. Είχε δύο προγραμματισμένες επισκέψεις ακόμη στη Σούδα μέσα στο Μάιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκτακτο, Αγνοείται, ΝΑΤΟ, Κεφαλλονιά,ektakto, agnoeitai, nato, kefallonia