Χαλυβουργία Ελλάδος: “Διαθεσιμότητα” το δώρο του Πάσχα προς 300 εργαζόμενους

Χαλυβουργία Ελλάδος: Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην ελληνική οικονομία από τον κορονοϊό, καθώς ακόμη μία βιομηχανική μονάδα κατεβάζει ρολά. Ο λόγος για τη Χαλυβουργία Ελλάδος, στην περιοχή του Βόλου. Από σήμερα  αναστέλλει τη λειτουργία της και θέτει το προσωπικό της σε διαθεσιμότητα για τουλάχιστον ένα μήνα.

Μεγάλη Τρίτη ξημέρωσε κυριολεκτικά για τους 300 περίπου εργαζομένους, αφού η διεύθυνση «Χαλυβουργία Ελλάδος» σήμερα τους ενημέρωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία της, λόγω έλλειψης πρώτων υλών και μείωσης των παραγγελιών. Τα 300 άτομα που εργάζονται στην «Χαλυβουργία

Ελλάδος, τόσο στην μονάδα στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου όσο και στο εργοστάσιο-υψικάμινο στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης της κυβέρνησης, δηλαδή 530 ευρώ το μήνα.

Η εταιρεία που ανήκει στην οικογένεια Μάνεση, ανακοίνωσε στο προσωπικό ότι θα καταβληθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, τα χρήματα που αναλογούν στο δώρο του Πάσχα, αλλά και διατακτική 200 ευρώ.
Είναι η δεύτερη μεγάλη Χαλυβουργία στην περιοχή του Βόλου που θέτει σε διαθεσιμότητα το προσωπικό της. Προσωρινό «λουκέτο» έχει βάλει και η χαλυβουργία «Sovel», ενώ εκτός παραγωγικής διαδικασίας βρίσκεται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και η πάλαι ποτέ κραταιά Χαλυβουργική.

Ζοφερό το μέλλον της οικονομίας
Τέσσερις από τις πιο γνωστές ελληνικές κλωστοϋφαντουργίες έχουν ανακοινώσει επίσης αναστολή εργασιών τις τελευταίες εβδομάδες θέλοντας να προστατευθούν από τις ισχυρές αναταράξεις που προκάλεσε η πανδημία στην εγχώρια οικονομία.

Είναι προφανές ότι οι βιομηχανικές μονάδες που έκλεισαν δεν θα συνέλθουν γρήγορα από την κρίση, ακόμη και αν αποκατασταθεί η παραγωγή τους, όπως ενδεχομένως να συμβεί σε κλάδους με μεγαλύτερη δυναμική, σαν τον τουρισμό ή την εστίαση.

Ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχήματα της ελληνικής οικονομίας, όταν θα ξεφύγουμε από την πανδημία, θα είναι το κατά πόσον θα μπορέσει η κυβέρνηση να στηρίξει τη χειμαζόμενη βιομηχανία της χώρας, έτσι ώστε να μην διαλυθεί ολοσχερώς μετά την ύφεση που, δυστυχώς, όλοι οι αναλυτές, Έλληνες και ξένοι, προβλέπουν ότι έρχεται φέτος και ίσως και τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα