Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε θα αρθούν οι περιορισμοί – Τι σκέφτεται η κυβέρνηση [vid]

03:44 8/4/2020 - Πηγή: Flash.gr

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, ρωτήθηκε σχετικά στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση κι έσπευσε να παρομοιάσει τον αγώνα εναντίον της πανδημίας με «μαραθώνιο και όχι με σπριντ», ξεκαθαρίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι αργεί η μέρα της άρσης των σκληρών μέτρων. Ακόμα πιο σαφής και κατηγορηματικός ήταν από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος τόνισε εμφατικά ότι «μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα δίχως απολύτως καμιά χαλάρωση, καθώς όπως είπε τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα».

Ο

κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει να διατηρηθεί μια λεπτή ισορροπία για την άρση των μέτρων». Αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται σε άλλες χώρες για μερική άρση των μέτρων, είπε ότι όλο αυτό θυμίζει οδήγηση ενός αυτοκινήτου σε ένα δρόμο με πολλές στροφές. Χρειαζόμαστε, τόνισε, το φρένο και το γκάζι για να μπορέσουμε να φθάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας. «Να μην εφησυχάσουμε με την καλή εικόνα που βλέπουμε στη χώρα μας. Πολύ γρήγορα αυτή η εικόνα μπορεί να αλλάξει αν πάψουν να εφαρμόζονται τα μέτρα», επισήμανε.

Οι δηλώσεις Τσιόδρα

Διαβάστε: Τσιόδρας: 77 νέα κρούσματα – στα 1.832 συνολικά – 90 διασωληνωμένοι

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σχολίασε στη συνέχεια ότι υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα έχουν πάει καλά, μετά τις 27 Απριλίου θα ξεκινήσει η συζήτηση για το πότε και με ποιους ρυθμούς θα υπάρξει η όποια αποκλιμάκωση. «Χρειάζεται επιμονή και υπομονή στο στόχο, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε και μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν. Είναι σαφές ότι στη λήψη της όποιας απόφασης τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί επιστήμονες», τόνισε.

Επανέλαβε ότι εφέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό και υπενθύμισε τη συνέχιση των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας για το διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδας, από 12 Απριλίου έως και 20 Απριλίου.

Υπογράμμισε ότι «οποιαδήποτε συζήτηση ή οι διάφορες δικαιολογίες για την μετακίνηση τις ημέρες του Πάσχα είναι μια στάση παντελώς ανεύθυνη και αντικοινωνική». Εξήγησε ότι μέχρι αυτήν τη στιγμή στην Αττική, από την έναρξη της επιδημίας, είχαμε 1.082 κρούσματα, ενεργά σήμερα τα 712, εκ ων οποίων 293 νοσηλεύονται και 419 είναι σε καραντίνα κατ' οίκον. Επίσης σε καραντίνα είτε σε ξενοδοχείο είτε κατ οίκον μόνο στην Αττική είναι 3.854 άτομα.

«Ας μην προκαλούμε λοιπόν την τύχη μας και ας μην προσκαλούμε και τις κοινωνίες στην επαρχία που καρτερικά και εκείνοι με συνέπεια έχουν αντισταθεί στον ιό. Η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησής μας αυξάνει τον κίνδυνο μεταφοράς του ιού και αυτό δεν είναι αποδεκτό».

Οι δηλώσεις Χαρδαλιά

Πέτσας: Χαραμάδα για τον Μάιο

Αναφορά στην τήρηση των μέτρων τον Απρίλιο έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Έχουμε δώσει παράταση στα περιοριστικά μέτρα μέχρι 27 Απριλίου και αν τα τηρήσουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα, ναι, θα μπορέσει να υπάρξει μία χαραμάδα από την οποία θα μπει λίγο φως, ώστε ο Απρίλιος να είναι η αφετηρία από την οποία θα χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο από το Μάιο», δήλωσε στην ΕΡΤ o Στέλιος Πέτσας. Πρόσθεσε ότι προκρίθηκε η λύση να επεκταθούν τα περιοριστικά μέτρα για τρεις εβδομάδες και ταυτόχρονα να εστιάσουν στους ελέγχους εκεί που από τα στοιχεία της αστυνομίας υπάρχουν ή έχουν παρατηρηθεί παραβατικές συμπεριφορές.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για «κλειστά» διόδια: Βαριά πρόστιμα είναι έτοιμη να επιβάλλει η κυβέρνηση σε όποιον επιχειρήσει να παραβιάσει τα μέτρα το Πάσχα. Η αστυνομία είναι έτοιμη να επιβάλλει μια σειρά από νέα μέτρα, ώστε να περάσει ομαλά ο πιο κρίσιμος μήνας για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Αναλυτικά

Παπασάββας: Υπομονή…

Το flash.gr επικοινώνησε με τον γιατρό Σταμάτη Παπασάββα, ο οποίος παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του κορονοϊού στη χώρα μας: «Αναφορικά με την άρση των μέτρων, ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή. Από τη μέχρι σήμερα εμπειρία μας, είναι ξεκάθαρο ότι χώρες πλουσιότερες και με αντικειμενικά καλύτερα οργανωμένα συστήματα υγείας από το δικό μας, πληρώνουν ακόμα και σήμερα πολύ ακριβό τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και κρούσματα.

Επίσης, επωμίστηκαν ένα βαρύ οικονομικό τίμημα, εξαιτίας της πολιτικής τους απόφασης να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες της επίλυσης της επιδημικής κρίσης του κορονοϊού, με βάση πρώτα οικονομικά και όχι υγειονομικά κριτήρια. Στην Ελλάδα, η ομάδα των Λοιμωξιολόγων, Επιδημιολόγων και λοιπών Ειδικών, με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Τσιόδρα, διαχειρίζεται, κατά γενική ομολογία, υποδειγματικά την επιδημική κρίση.

Με τον κατάλληλο τρόπο και την κατάλληλη στιγμή θα γίνει και η άρση των μέτρων, που θα είναι μια σταδιακή και δυναμική διαδικασία. Πότε; Όλοι πιστεύουν ότι πλησιάζουμε, κανένας όμως δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Ίσως μπαίνουμε στο τέλος της αρχής, σίγουρα όμως δεν φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής μας. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς που έχουν τις κατάλληλες γνώσεις, ολοκληρωμένη εικόνα και μέχρι σήμερα όλες οι επιλογές τους δικαιώθηκαν. Οι υπόλοιποι πρέπει να παρακολουθούμε, όχι να προβλέπουμε.

«Όλα τώρα παίζονται»: Ο Απρίλιος είναι ο πιο δύσκολος μήνας και μέχρι τώρα τα πάμε πολύ καλά. Αρκετοί παράγοντες είναι σημαντικοί: πρέπει να «επιπεδωθεί η επιδημική καμπύλη», να ελαχιστοποιηθούν τα απροσδιόριστης αιτιολογίας κρούσματα, να πετύχει το σχέδιο ενεργοποίησης της πρωτοβάθμιας φροντίδας περίθαλψης, να ενεργοποιηθεί η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη θεραπεία από το σπίτι στα κατάλληλα περιστατικά, και πολλοί άλλοι.

Ο κόσμος ρωτάει, αλλά τώρα καταλαβαίνει. Κάθε μικρή καθημερινή νίκη, μας φέρνει όλο και πιο κοντά στον στόχο μας. Να επανέλθει η προηγούμενη καθημερινότητά μας, που σίγουρα σήμερα όλοι έχουμε σε μεγαλύτερη εκτίμηση!».

The post Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε θα αρθούν οι περιορισμοί – Τι σκέφτεται η κυβέρνηση [vid] appeared first on Flash.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απαγόρευση, Πότε, [vid],apagorefsi, pote, [vid]