Υποθεσις δημουλα...

12:20 10/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Γράφει ο Άγγελος Γ. Παπαδημητρίου
(Δικηγόρος Αθηνών)
Αγαπητό Fimotro,
Τι μας διδάσκει άραγε η προσφάτως δημιουργηθείσα αναστάτωση από τις δήθεν ρατσιστικές δηλώσεις της ποιήτριας Δημουλά; Ένα και μόνον πράγμα: ότι όλοι όσοι αρέσκονται...
να χρησιμοποιούν στον καθημερινό τους λόγο τον καταγγελτικό όρο «ρατσισμός», δεν έχουν την παραμικρή ιδέα περί ποίου πράγματος ομιλούν!! Έχουν ξεχειλώσει τόσο πολύ την ερμηνεία του όρου αυτού, που θεωρούν ότι, οτιδήποτε λέγεται κατά ενός μη Έλληνος, αποτελεί ρατσιστική δήλωση!
Είναι τέτοια η ανθελληνική παράκρουσή τους που, ακόμη και εάν
κάποιος αποτυπώνει απλώς μία πραγματική κατάσταση, άνευ οιουδήποτε σχολίου (υποτιμητικού ή άλλου), στηλιτεύεται από τους «δημοκράταρους» ως συλλήβδην ρατσιστής!! Έτσι ακριβώς συνέβη και με την περί ην ο λόγος : Η Κική Δημουλά έκαμνε το «λάθος» να μιλήσει σε μια εκδήλωση και να πει τα αυτονόητα: Ότι υπάρχουν πολλοί μετανάστες κι ότι η ίδια που ζει 80 χρόνια στην Κυψέλη δεν μπορεί να συνηθίσει σε μια γειτονιά που είναι κατ’ ουσίαν ξένη κι επικίνδυνη. Αυτά δλδ που ζούμε καθημερινά, όσοι η μοίρα μας έταξε να ζούμε στις περιοχές αυτές…. Σημειωτέον δε ότι, ουδόλως εκφράστηκε με απαξία απέναντι στους ξένους, δεν έκανε κανενός είδους ρατσιστική δήλωση, ούτε καν κάποια ενέργεια κατά των μεταναστών.
Είναι δε τόσο «τυφλοί τα τα τ’ ώτα τον τε νουν» (για να θυμηθούμε και ολίγον τον Σοφοκλή) που δεν αντιλαμβάνονται, αυτοί οι «δημοκράτες» των οπισθίων, ότι όσο αντιδρούν έτσι, τόσο αυξάνεται η επιρροή της παράταξης που υποτίθεται ότι πολεμούν, δλδ της Χρυσής Αυγής!!
Η πλάκα μάλιστα είναι ότι, αυτούς τους τύπους τους σπεκουλάρουν κιόλας οι δημοσιογραφίσκοι παντός είδους και καιρού, οι οποίοι απλώνουν την αρίδα τους στην Εκάλη, όπου βεβαίως κατοικοεδρεύουν, υψώνοντας δάχτυλον κατακεραυνωτικόν σ εμάς που ζούμε στην Κυψέλη!!! Απίθανα πράγματα…..
Το έχω ξαναγράψει στον φιλόξενο ιστότοπό σας και επιμένω: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ (Π Ο Τ Ε !!), ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ «ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ»!! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ…..
Με εκτίμηση
Keywords
Τυχαία Θέματα