Υποθεση βερνικου : εβαλαν τον... πιου στην "εθνικη"

09:53 26/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Στέφανος Κοτζαμάνης
(από το : euro2day.gr)
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε όσους ασχολούνται με τα χρηματιστηριακά πράγματα της χώρας, η επιλογή του κ. Γιώργου Βερνίκου στη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας και μάλιστα σε μια κυβέρνηση που άλλοι...
την αποκαλούν «εθνικής σωτηρίας», άλλοι «Εθνική Ελλάδος» και όλοι τη θεωρούν ως την τελευταία ελπίδα της χώρας, προκειμένου η τελευταία να εξασφαλίσει την παραμονή της στη ζώνη του ευρώ.

Και αυτό γιατί -με την πρώτη κιόλας ματιά- διαπιστώνουν πως υπάρχουν
τρεις καραμπινάτοι λόγοι, για τους οποίους ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα έπρεπε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη πρόταση και προφανώς για τους ίδιους λόγους, οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έπρεπε να είχαν αντιδράσει.

Πρώτος λόγος: Τίθεται θέμα αξιοπιστίας του προσώπου. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στον κ. Βερνίκο δεν ήταν ούτε για… παράνομο παρκάρισμα, ούτε και για κάποιο θέμα διαδικαστικής φύσεως, αλλά ήταν άμεσα συνδεδεμένο με την προσωπικότητα του σημερινού υφυπουργού.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λοιπόν είχε επιβάλλει πρόστιμο 200.000 ευρώ στους κ.κ. Γιώργο Βερνίκο και Γιώργο Λεβεντάκη «διότι με εταιρικές ανακοινώσεις κατά το χρονικό διάστημα 2003-2005 διέδιδαν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας από τον κ. Γ. Λεβεντάκη και την αποχώρηση του κ. Γ. Βερνίκου από αυτήν, καθώς και την μεταβίβαση από την εταιρεία προς τον τελευταίο, του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων».
Keywords
Τυχαία Θέματα