ΠΦΣ: Προσεχώς νέες κινητοποιήσεις

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα, αποφάσισε να προτείνει στα μέλη του να διακόψουν την πίστωση σε χιλιάδες ασφαλισμένους, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στις κινητοποιήσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) τα μέλη του οποίου συνεχίζουν να μη δίνουν φάρμακα με πίστωση.....

Οι φαρμακοποιοί πιθανότατα θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου σε περίπτωση που δεν τους καταβληθούν μέσα σε αυτή την εβδομάδα 120 εκατ.
ευρώ, που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ και αφορούν, μεταξύ άλλων, και στις συνταγές του περασμένου Απριλίου.
Τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να καταβληθούν στους φαρμακοποιούς έως τις 23 Ιουνίου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του προηγούμενου υπηρεσιακού υπουργού Υγείας.

Έκτακτη σύσκεψη με τον ΠΦΣ
Εν τω μεταξύ, για σήμερα, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, παρουσία και του ΠΦΣ.
Εκτός από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Ανδρ. Λυκουρέντζο και Ι. Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μ., Σαλμά, στη συνάντηση θα συμμετάσχουν τόσο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γ. Βουδούρης, όσο και ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος καθώς και οι πρόεδροι των άλλων Ταμείων.
Keywords
Τυχαία Θέματα