Υπο διερευνηση η υποθαλασσια ηλεκτρικη διασυνδεση της κρητης με την ηπειρωτικη ελλαδα...

17:26 28/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Ευρεία σύσκεψη για τις δυνατότητες ένταξης των υποθαλάσσιων ηλεκτρικών διασυνδέσεων της χώρας σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΣΔΙΤ συγκάλεσε...
ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, ως προτεραιότητα τέθηκε η διερεύνηση της υλοποίησης του έργου υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Ηπειρωτική Ελλάδα με την μέθοδο
των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Για το σκοπό αυτό η Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, τη ΡΑΕ και τον ΑΔΜΗΕ, εντός του Σεπτεμβρίου, θα αποτυπώσουν τις νομικές πτυχές της υλοποίησης του έργου και παράλληλα θα ξεκινήσει τη διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το έργο υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Ηπειρωτική Ελλάδα είναι της τάξεως των 750 εκατ. ευρώ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Δημήτριος Βαρτζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Κώστας Μαθιουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Αθ. Χριστόπουλος, ο ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ Νικόλαος Μαντζούφας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Invest in Greece Στέφανος Ησαΐας και ο Διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Γιάννης Γιαρέντης.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα