«βόμβα» στον παοκ: εφυγε ο ραζβάν λουτσέσκου

21:24 28/6/2019 - Πηγή: Fimotro

Είδηση – βόμβα στον ΠΑΟΚ με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αποχωρεί από την ομάδα! Ο Ρουμάνος τεχνικός είχε πολύ μεγάλη πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας στα χέρια του, με τους Άραβες μάλιστα να καλύπτουν τη ρήτρα 2 εκατ. ευρώ.

Ο Λουτσέσκου ενημέρωσε τον Ιβάν Σαββίδη ότι δεν μπορεί να μη δεχθεί την πρόταση και αποχωρεί από τους Θεσσαλονικείς. Ο Ρουμάνος πριν από λίγη ώρα αποχαιρέτησε και τους ποδοσφαιριστές του και ουσιαστικά αποτελεί παρελθόν από τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Ποιος
είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου

«Ο κόσμος λέει ότι οι φίλοι μου με έκαναν παρέα λόγω του ονόματος του πατέρα μου. Πως πήγα στο πανεπιστήμιο με τις πλάτες του και  πως τα κορίτσια με φλέρταραν επειδή λεγόμουν Λουτσέσκου. Το επίθετο του μπαμπά μου ήταν πάντα ένα μειονέκτημα για μένα».

Τα παραπάνω λόγια είχε πει σε παλιότερη συνέντευξη του ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποκαλύπτοντας το μεγάλο του άγχος. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ που έζησε μαζί με όλη την ομάδα ημέρες δόξας καθώς όλοι μαζί πήραν το νταμπλ, μπορεί να σκιάζονταν την επιβλητική σκιά του μεγάλου Μιρτσέα Λουτσέσκου, αλλά κατάφερε όχι μόνο να ξεφύγει από αυτήν αλλά να  δημιουργήσει τον δικό του μύθο.

Μία ταινία του έσωσε την ζωή

Ο μεγαλύτερος σταθμός της ζωής του ήταν στις 4 Μαρτίου του 1977 όταν ήταν μόλις οκτώ ετών. Εκείνη την ημέρα η Ρουμανία έζησε έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες της ιστορίας της, καθώς ο σεισμό των 7,4 ρίχτερ συγκλόνισε την χώρα και άφησε πίσω της 1578 νεκρούς. Μέσα σε αυτούς δεν ήταν ο Λουτσέσκου γιατί πολύ απλά όταν τα ρίχτερ άρχισαν να χτυπούν μανιασμένα αυτός μαζί με την μητέρα του ήταν στο σινεμά. Η οικογένεια Λουτσέσκου έφυγε από το Βουκουρέστι και μετακόμισε στην επαρχιακή πόλη Χουνεντοάρα. Από την μεγαλούπολη, στην εξοχή και από τις πολλές υποχρεώσεις λόγω του σταρ μπαμπά σε μια πιο χαλαρή και ξέγνοιαστη ζωή. Ο Λουτσέσκου μεγάλωνε, μάθαινε την μία ξένη γλώσσα μετά την άλλη (σ.σ. αυτή την στιγμή ξέρει έξι και μέσα σε αυτές είναι και τα ελληνικά αν και δεν τα μιλάει δημοσίως ) και σπούδασε οικονομικά. Τα ποδοσφαιρικά του βήματα τα έκανε από την θέση του τερματοφύλακα. Αγωνίστηκε για 16 χρόνια περνώντας από Σπορτούλ Στουντεντέσκ, Προγκρεσούλ, Μπρασόφ, Ραπίντ Βουκουρεστίου και Μπακάου,  πριν αποφασίσει σε ηλικία 34 ετών να κρεμάσει τα γάντια του και να αναλάβει προπονητής.

Όταν ο γιος προσπέρασε τον μπαμπά

Η πρώτη ομάδα που κοούτσαρε ήταν η Μπρασόφ και γρήγορα άνοιξε τα φτερά του για πολύ υψηλότερα σκαλοπάτια αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Ραπίντ Βουκουρεστίου. Στο τέλος της πρώτης χρονιάς της έδωσε το εισιτήριο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Την αγωνιστική περίοδο 2005-2006 απολύθηκε και επαναπρολήφθη από τον πρόεδρο της ομάδας και η Ραπίντ με μία μεγαλειώδη πορεία έφτασε στα προημιτελικά όπου αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Στεάουα. Στις 24 Νοεμβρίου του 2005 ο Ραζβάν θα φτάσει στον στόχο που  είχε από παιδί. Να ξεφύγει από την σκιά του πατέρα του! Η Ραπίντ Βουκουρεστίου κληρώθηκε με την Σαχτάρ Ντόνετσκ όπου προπονητής ήταν ο πατέρας του και στο Ντόνετσκ ο Ραζβάν έφυγε νικητής και με δάκρυα στα μάτια. Η Ραπίντ νίκησε με 1-0 και ο Μιρτσέα Λουτσέσκου φίλησε τον γιο του δείχνοντας του με αυτόν τον τρόπο ότι έφτασε επιτέλους στον στόχο του. «Ήταν μια δύσκολη στιγμή. Σκεφτόμουν συνεχώς τη μητέρα μου. Ήμουν στην καρδιά και το μυαλό της. Ένιωσα ντροπή. Νίκησα τον πατέρα μου; Έκλαψα και πήγα στη συνέντευξη Τύπου. Ο πατέρας μου ήρθε και με φίλησε στο μέτωπο», είχε πει.

Στην Ραπίντ έμεινε για τρία χρόνια και στην συνέχεια ανέλαβε την Μπρασόφ. Το 2009 πήρε τα ηνία της εθνικής ομάδας της Ρουμανίας αλλά δεν στέριωσε λόγω των κακών σχέσεων που είχε με τα μεγάλα αστέρια της ομάδας. Επέστρεψε για λίγο στην Ραπίντ Βιέννης, μετακόμισε στο μακρινό Κατάρ την διετία 2012-14, ανέλαβε ένα διάστημα την Πετρολούλ και τελικά το 2014 ήρθε και την Ελλάδα για να προπονήσει την Ξάνθη, αγνοώντας τις συμβουλές του πατέρα του. Η Ξάνθη υπό τις οδηγίες έφτασε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, για πρώτη φορά στην ιστορία της χάνοντας στον τελικό από τον Ολυμπιακό. Παρά την επιθυμία της διοίκησης της ομάδας να συνεχίσει την συνεργασία της μαζί του, ο Λουτσέσκου αποφάσισε να αποχωρήσει από τον σύλλογο και να αναζητήσει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ. Πέρυσι πήρε το κύπελλο και έχασε στα δικαστήρια το πρωτάθλημα και φέτος είναι έτοιμος να ανέβει στον θρόνο.

Μικροπαντρεμένος, μπον-βιβέρ και προληπτικός

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί μετά τα όσα έγιναν πέρυσι στο πρωτάθλημα πολλές φορές να έχει βγει εκτός εαυτού και οι δηλώσεις του να έχουν επικριθεί αλλά στην προσωπική του ζωή δεν είναι έτσι. Παντρεύτηκε από μικρός τον φοιτητικό του έρωτα, την Αννα-Μαρία  του και σε ηλικία 50 ετών που είναι σήμερα καμαρώνει για την  27χρονη κόρη του Μαριλού και τον 24χρονο γιό του Ματέι. Του αρέσει το καλό και ενίοτε ακριβό ντύσιμο, είναι φιλόζωος και το μόνο που δεν θα έκανε ποτέ είναι να ατενίσει την ζωή του από… ψηλά λόγω υψοφοβίας ενώ δεν αρνείται ότι είναι προληπτικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα