Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων που κατάφεραν να αριστεύσουν στις Πανελλήνιες

20:27 28/6/2019 - Πηγή: iPop

Η συνεχής προσπάθεια και η αφοσίωση στο στόχο τους οδήγησε στην επιτυχία. Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων στις Πανελλήνιες, που αρίστευσαν και πλέον είναι βέβαιοι πως έχουν περάσει στις σχολές της επιλογής τους.

Με πείσμα, προσπάθεια και πολύ διάβασμα κατάφεραν να περάσουν με σιγουριά στις σχολές που επιθυμούν, χωρίς να αγωνιούν για την ανακοίνωση των βάσεων

στα τέλη Αυγούστου. Οι μαθητές αυτοί μας απέδειξαν ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνεις σε ακριβά σχολεία ή να μένεις στο κέντρο της πόλης για να αριστεύσεις, αν υπάρχει θέληση κι επιμονή.

Ο Λαρισαίος που αρίστευσε σε Μαθηματικά και Φυσική

Ο μαθητής Ανδρέας Μαγκούτας των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου κατάφερε να γράψει 100/100 και στα δύο δύσκολα μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης, τα Μαθηματικά και τη Φυσική. Κατά τη διάρκεια της μαθητικής του πορείας βραβεύθηκε επανειλημμένα σε μαθητικούς διαγωνισμούς που διοργάνωναν επιστημονικές ενώσεις (Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία κ.ά).

Ο αριστούχος από την Κρήτη με τα 19.200 μόρια

Ο Γιώργος – Αλέξανδρος Μαυρίκος επιθυμεί τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής. Διπλή, όμως, ήταν η έκπληξη για τον νεαρό μαθητή που, όχι μόνο πέτυχε όπως όλα δείχνουν απόλυτα το στόχο του στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και συγκέντρωσε 19.200 μόρια, γεγονός που τον κατατάσσει ανάμεσα στους αριστούχους της φετινής χρονιάς. Δήλωσε χαρακτηριστικά «αιφνιδιάστηκα και δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα την υψηλή βαθμολογία. Περίμενα ότι πέτυχα 17.500 ή 18.000 μόρια και όχι 19.200. Στα μαθηματικά έγραψα 19,9, στην έκθεση 16,5 και στα υπόλοιπα μαθήματα 19,8 και 19.8. Πιστεύω ότι καταφέρνω να μπω στην Σχολή που θέλω».

Ο καλύτερος στην Ηλεία με 19.554 μόρια

Ο μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου, Νίκος Δαμασκόπουλος συγκέντρωσε συνολικά 19.554 μόρια και έγραψε 20 στην πληροφορική και στο Α.Ο.Θ., 18,1 στην έκθεση και 19,8 στα μαθηματικά. Ο ίδιος δήλωσε «Ήταν μια απαιτητική διαδικασία για όλους τους μαθητές διότι χρειάζεται διάβασμα, επιμονή πρόγραμμα και δουλειά. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος ως το τέλος. Δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται ένας μαθητής ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Eίναι μια πρόκληση και πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να έχουμε πίστη σε αυτό που θέλουμε. Στόχος μου είναι η πυροσβεστική Ακαδημία και η σχολή ανθυποπυραγών».

Οικογένεια αριστούχων στο Ηράκλειο Κρήτης

Η 18χρονη Σίσσυ Γλακουσάκη συγκέντρωσε 18.189 μόρια, κάνοντας πράξη το όνειρό της να περάσει Πολιτικών Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ένα χρόνο πριν η αδερφή της είχε, επίσης, αριστεύσει στις Πανελλήνιες κι έτσι τώρα και οι δύο κόρες της οικογένειες πέτυχαν το στόχο τους.

Πρώτος στην Κοζάνη χωρίς να πάει σε φροντιστήριο

Ο Δημήτρης Βόγδου, από το 4ο ΓΕΛ Κοζάνης, είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας και συγκέντρωσε 19.253 μόρια και θα εισαχθεί, φυσικά, στη σχολή της επιλογής του. Ο ίδιος ανέφερε «Η πορεία προς τις πανελλαδικές περιβάλλεται από έναν μύθο, έτσι; Η ατελείωτη κούραση, το διάβασμα, να ξεχάσεις ό,τι ζεις και όλα τα συναφή. Θαρρώ πως είναι επιλογή μας ενίοτε πως θα διαχειριστούμε την κάθε πρόκληση. Και οι Πανελλήνιες είναι μέχρις στιγμής η μεγαλύτερη. Το θέμα είναι πώς θα την αντιμετωπίσεις. Με χαρά και αισιοδοξία ή με απόλυτη απελπισία. Ειλικρινά δεν υπήρξα απόλυτα αισιόδοξος. Τα «δεν περνάω ούτε με αίτηση» έδιναν και έπαιρναν. Βέβαια αγαπούσα τα μαθήματα και ας αγανάκτησα άπειρες φορές. Προς τον Γενάρη κατάλαβα ότι είναι ευχάριστη (μάλλον μπορείς εσύ να την κάνεις ευχάριστη) εμπειρία. Υπάρχουν άλλα τόσα άτομα που περνούν το ίδιο και κλαίτε μαζί. Χωρίς λίγο κλάψιμο (και κάψιμο) δεν βγαίνει η χρονιά».

Ευχόμαστε συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους των Πανελληνίων, αριστούχους και μη, και καλή σταδιοδρομία!

Το άρθρο Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων που κατάφεραν να αριστεύσουν στις Πανελλήνιες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα