Βενιζελος: "η κυβερνηση συνεργασιας πρεπει να συγκεντρωνει πανω απο 50%"

12:14 26/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, εκτιμώντας ότι «δεν φτάνουν δύο κόμματα». Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι δυνάμεις που θα σχηματίσουν κυβέρνηση θα πρέπει να ξεπερνούν αθροιστικά το 50% του εκλογικού...
σώματος. Συνέργιες με ισχυρή ΝΔ «βλέπει» ο Δημήτρης Αβραμόπουλος,
κάθετος στη θέση του ο Φώτης Κουβέλης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό portal «newsit», ο κ. Βενιζέλος εκτιμά «ότι το 50% των πολιτών είναι η στοιχειώδης πλειοψηφία».
Εν τω μεταξύ, την ανάγκη για εθνική συνεννόηση και συνεργασία για την έξοδο από την κρίση επισήμανε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ο κ. Αβραμόπουλος αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει τις λέξεις «αυτοδυναμία» και «επαναληπτικές εκλογές», ζήτησε να βγει «ισχυρή η ΝΔ από την αναμέτρηση, για να μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες τέτοιες που θα επιτρέψουν μέσα σε πνεύμα εθνικής συνεννόησης τις συνέργιες μπροστά στο κοινό πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία».
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επικαλέστηκε, δε, τις δημοσκοπήσεις, σημειώνοντας: «Το 67% - 70% του ελληνικού λαού μας λέει κάτι πάρα πολύ απλό: συνεννοηθείτε και συνεργαστείτε. Δεν το ακούμε».
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας στη ΝΕΤ και ερωτηθείς σε περίπτωση που έρθει η ΔΗΜΑΡ τρίτο κόμμα και λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι θα κρατήσει την εντολή και θα την αξιοποιήσει, αλλά και ότι θα στραφεί στα κόμματα της Αριστεράς στη διερευνητική διαδικασία.
Keywords
Τυχαία Θέματα