Βαρυ το κοστος των ''ποθεν εσχεσ'' για τη βουλη...

20:07 24/2/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ;
Υψηλό κόστος εμφανίζει η υποχρέωση της Βουλής να ελέγχει τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών και τα οικονομικά των κομμάτων σύμφωνα με στοιχεία ...
που αναρτήθηκαν στην κοινοβουλευτική διαφάνεια.

Συγκεκριμένα, η Βουλή εμφανίζεται να πληρώνει τουλάχιστον 99.147 ευρώ προς τρεις εταιρίες ορκωτών λογιστών προκειμένου να «υποβοηθήσουν» στον σχετικό έλεγχο που αφορά την περιουσιακή κατάσταση των υπόχρεων για το
2011 και τις εκλογικές δαπάνες των κομμάτων το 2012.

Το κόστος ενδεχομένως να ξεπερνά κατά πολύ το συγκεκριμένο ποσό καθώς σύμφωνα με τον κωδικό ΚΑ 0871 του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2014, υπάρχει κονδύλι ύψους 1,36 εκατ. ευρώ για αμοιβές φυσικών προσώπων και συγκεκριμένα για την ολοκλήρωση της αποπληρωμής των ορκωτών λογιστών που πραγματοποιούν αναδρομικό έλεγχο δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από το 1974 έως και σήμερα όλων όσων έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί και υπουργοί, τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» για το 2012, τα οικονομικά των κομμάτων για το ίδιο έτος και την εκπόνηση μελετών για το κτίριο της Βουλής στην Λένορμαν, στη Μπενάκειο Βιβλιοθήκη και για την πυρανίχνευση στο κτίριο της Βουλής.

Το ζήτημα όμως που προκύπτει είναι ότι στην ουσία, η Βουλή καλείται να πληρώσει υπέρογκα ποσά για μια έρευνα με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Αυτό γιατί είναι κοινά αποδεκτό ότι οι υπόχρεοι δηλώνουν ότι θέλουν στις περίφημες λίστες «πόθεν έσχες» γνωρίζοντας ότι οι ελεγκτές δεν έχουν την δυνατότητα να το διασταυρώσουν με φορολογικές δηλώσεις ή να προχωρήσουν σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Περίτρανη απόδειξη αποτελεί η περίπτωση του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου του οποίου το «πόθεν έσχες» κρίνονταν επι χρόνια ως «αψεγάδιαστο».

Διαβάστε εδώ τις αποφάσεις:
Απόφαση 1
Απόφαση 2
Απόφαση 3
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα