Βαρια μετρα προβλεπονται στο κυπριακο μνημονιο...

17:04 5/12/2012 - Πηγή: Fimotro
Τις έντονες επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε το διάγγελμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, προς το λαό για τον Μνημόνιο... και τις θυσίες που καλείται να λάβει.

Το ΔΗΣΥ μιλά για προσπάθεια αποπροσανατολισμού και μετάθεση ευθυνών, το ΔΗΚΟ επικρίνει την κυβέρνηση ότι
«φέρει ασήκωτες ευθύνες» ενώ η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «είναι
ώρα ανάληψης και όχι αποποίησης ευθυνών».

Την ίδια ώρα σκληρά αναμένεται να είναι τα μέτρα που θα κληθεί να πάρει η Κυπριακή κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου που θα υπογραφεί με την τρόικα για τη χρηματοδότηση από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο μάλιστα αναμένεται να πάνε στη Βουλή προς ψήφιση 23 νομοσχέδια, ενώ την Παρασκευή αναμένονται τα αποτελέσματα της Pimco για τις χρηματοδοτικές ανάγκες των τραπεζών.

Στα μέτρα αναμένεται να περιλαμβάνονται κλιμακωτές περικοπές των μισθών και των συντάξεων και σημαντική αύξηση της φορολογίας στα ακίνητα.

Παρότι δεν αναμένεται να θιγούν, τουλάχιστον προς το παρόν, οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου, σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα ανανεωθούν οι περισσότερες συμβάσεις των εποχικών εργατών, αλλά και των εκτάκτων ωρομισθίων.

Επίσης, συζητάται να μη θιγούν ιδιαιτέρως τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ όλα συγκλίνουν στο ότι οι περικοπές των μισθών θα είναι κλιμακωτές, ανάλογα δηλαδή με το ύψος της αμοιβής.
Keywords
Τυχαία Θέματα