Τσιπρας: "λιγοστευουν οι δυνατοτητες για βιωσιμη λυση"

07:47 15/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Οι δυνατότητες για βιώσιμη λύση του Κυπριακού λιγοστεύουν, λόγω της αδιαλλαξίας της τουρκοκυπριακής πλευράς και της Άγκυρας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.O κ. Τσίπρας ανέφερε ότι έτυχε
ουσιαστικής ενημέρωσης από τον Κύπριο πρόεδρο για τις...
σχέσεις Ελλάδας- Κύπρου, το Κυπριακό και για ζητήματα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει εργαστεί σκληρά για λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία θα δίνει ελπίδες για το μέλλον του κυπριακού λαού» τόνισε ο κ. Τσίπρας και διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες του Κύπριου προέδρου.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει καταφέρει να διατηρήσει την Κύπρο έξω από τον μηχανισμό της τρόικας και του ΔΝΤ.

Για την Ελλάδα είπε ότι βιώνει μια «πρωτοφανή κοινωνική τραγωδία» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παραδόθηκε στους πιστωτές και στους εταίρους».

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο Χριστόφια, ο κ. Τσίπρας είπε ότι συζητήθηκε και ο ενεργειακός τομέας, και σημείωσε ότι η ύπαρξη κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για την ειρήνη και να είναι προς όφελος όλου του κυπριακού λαού.

Η Ελλάδα, τόνισε, πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της Κύπρου προχωρώντας στην ανακήρυξη και κυρίως σε συμφωνίες για οριοθέτηση της δικής της ΑΟΖ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη προς τον κυπριακό λαό για την αλληλεγγύη του προς τον δοκιμαζόμενο από την οικονομική κρίση ελληνικό λαό, είχε επίσης χωριστές συναντήσεις με τους προέδρους του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν και του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη.
Keywords
Τυχαία Θέματα