Τσιπρας : κυριε μητσοτακη θα σας κανω κριτικη και ελπιζω να μην απαντησετε με... μηνυσεισ!

15:07 15/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός. «Κύριε Μητσοτάκη σήμερα σκοπεύω να κάνω κριτική κι ελπίζω να μην απαντήσετε με μηνύσεις» ανέφερε...

«Τόσο η λίστα Λαγκάρντ, όσο και αργότερα τα CD του Μπόργιανς δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος
στις μηνύσεις που κατατέθηκαν εναντίον της Όλγας Γεροβασίλη από τον Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Αντώνη Σαμαρά.

«Οι δέκα Παπασταύρου που λέγατε έχουμε φτάσει στο σημείο να μην είναι δέκα, αλλά το ίδιο πρόσωπο σε δέκα διαφορετικές λίστες» ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως με την επιθετική πολιτική που ακολουθεί της ταιριάζει η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Απαντήσεις δεν έχουμε πάρει, συνεχίζετε να καλύπτετε τον κύριο Παπασταύρου, που βρέθηκε και στα Panama Papers... Φτάνει η ώρα που θα λογοδοτήσει η παρέα που οδήγησε τη χώρα εδώ... Καλύπτονται τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά χωρίς να δίνετε κανένα λόγο. Σήμερα θα σας δοθεί η ευκαιρία να δώσετε στον λαό κάποιες απαντήσεις...» είπε.

«Στο μόνο που παίρνετε ξεκάθαρες θέσεις είναι όταν καταφέρεστε εναντίον της χώρας υπέρ τρίτων. Όταν κάποιοι κατηγορούσαν την Ελλάδα ότι δεν κάνει αυτά που πρέπει και θα φύγει από τη Σένγκεν, τους υπερασπιστήκατε. Όταν έκλεισαν τα σύνορα στη Βαλκανική διαδρομή, υπερασπιστήκατε αυτούς που έκαναν αυτή τη μονομερή ενέργεια, αλλά φταίει η ελληνική κυβέρνηση. Όταν πρόσφατα επιτέθηκαν Σκοπιανοί αστυνομικοί σε πρόσφυγες, πήρατε τη θέση της κυβέρνησης των Σκοπίων. Οταν το ΔΝΤ ζήτησε περισσότερα μέτρα, πήρατε τη θέση του ΔΝΤ» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη: «Θα υπερασπιστείτε ποτέ τα συμφέροντα της χώρας; Τις θέσεις και τις ανάγκες της; Ή συνεχώς θα υπερασπίζεστε τις θέσεις τρίτων;»

«Η μόνη κριτική που μπορέσατε να μας κάνετε ήταν όταν ρωτούσατε «τι πήρατε για να βοηθήσετε τους πρόσφυγες;» «Δεν είχαμε ανάγκη να πάρουμε κάτι για να υπερασπιστούμε ανυπεράσπιστους ανθρώπους» απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Ενώ εμείς κρατάμε τις κόκκινες γραμμές για τις περικοπές στις συντάξεις, εσείς σπεύδετε να πάρετε τη θέση των πιστωτών. Αλλά θα σας κρίνει ο ελληνικός λαός», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι θράσος ο αρχηγός της αξιωματιής αντιπολίτευσης να μιλά για αριστερό ολοκληρωτισμό. Είναι θράσος να κατηγορείτε την ελληνική κυβέρνηση που προσπαθεί να βάλει μια τάξη σε αυτό που λέγεται διαπλοκή, που προσπαθεί για τις τηλεοπτικές άδειες.... Φτάσατε ακόμη και στο σημείο όταν βγήκαν στη δημοσιότητα διαρροές από το Wikileaks, αντί να ασχοληθείτε με την ουσία, αφήνατε άθλια υπονοούμενα για το από που προήλθαν. Αντί να πείτε πως δεν θα αφήσουμε κανέναν να εκβιάσει ξανά την ελληνική κυβέρνηση, εσείς να παίρνετε την θέση των δανειστών και να ζητάτε να αποκαλύψουμε από που προέκυψαν οι διαρροές», είπε.

«Αν ψάχνετε ενόχους να μην ψάχνετε σε αυτούς που υπερασπίζονται το δίκαιο του ελληνικού λαού»

«Η χώρα δεν είναι μόνη. Εχει δίκιο και θα το βρει. Η Ελλάδα θα περάσει τον κάβο, θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και θα δούμε φως. Με την προστασία της πρώτης κατοικίας, με το νόμο που καλύπτει δύο εκατομμύρια ανασφάλιστους, με την πρόσταση για το φορολογικό που πρώτη φορά ρίχνει τα βάρη στους έχοντες, με το ασφαλιστικό που είναι πρόταση δικαιοσύνης... Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα, γιατί αυτό ορίζει η συμφωνία του καλοκαιριού».
Keywords
Τυχαία Θέματα