Φακελος ερτ συνεχεια… μερος 9ο

12:01 15/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Ο «ΜΥΘΟΣ» ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Γ. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ ΄81!
Γράφει ο Κ.Π.
«Ποιους διορισμούς και ποια ρουσφέτια έκανε η ΝΔ; Αυτά είναι παραμύθια, όλοι οι αριστεροί και Πασοκτζήδες διορίστηκαν στην ΕΡΤ από τη ΝΔ, και αυτοί με τη σειρά τους...
διόρισαν ολόκληρες οικογένειες. Αν η ΝΔ είχε διορίσει δικά της παιδιά, όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία θα ήταν υπό τον ελεγχό της».

Αυτά και πολλά άλλα μου είπε συνάδελφος της ΕΡΤ, που βρισκόταν
στο δυναμικό της από τη 10ετία του 1970 και δεν ήταν ο μόνος, όταν σε μια έρευνα μέσα στο ραδιομέγαρο για το συνδικαλιστικό κίνημα έκανα το ερώτημα, πως και τόσα χρόνια η ΝΔ δεν κατάφερε να έχει τον έλεγχο της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Είναι γεγονός, όπως θα δούμε και στη συνέχεια, ότι μετά τη μεταπολίτευση μέχρι και το 1981 έγιναν αρκετοί διορισμοί και ρουσφέτια, όχι μόνο στην ΕΡΤ αλλά και άλλους δημόσιους οργανισμούς. Ειδικά η ΕΡΤ έχει κατηγορηθεί για το μεγαλύτερο όργιο προσλήψεων Νεοδημοκρετών, όταν στο υφυπουργείο τύπου βρισκόταν ο Τάκης Λαμπρίας και ο Αθανάσιος Τσαλδάρης.

Μάλιστα τα μεγαλύτερα ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις, έγιναν με νομοθετικές ρυθμίσεις, τροπολογίες και άλλου είδους πολιτικές παρεμβάσεις λίγο πριν πάμε σε εκλογές ΄77, ΄81 και κλείσει η βουλή-μια τέτοια διαδικασία ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη με βροχή νομοθετικών ρυθμίσεων και τροπολογιών. Λέτε το Μαξίμου να βλέπει στο …βάθος εκλογές και να βιάζεται να τακτοποιήσει γραμμάτια και ρουσφέτια φίλων, κάτι που καταδίκαζε ως αντιπολίτευση και απεχθανόταν όπως ο «διάολος το λιβάνι»;

Σύμφωνα με πρόσωπα που υπηρέτησαν στην ΕΡΤ, πριν και μετά τη μεταπολίτευση αυτό είναι ένας μύθος, και δεν έχει δόση αλήθειας. Εάν είχε συμβεί κάτι τέτοιο όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία του ραδιομεγάρου θα ήταν υπό την επιρροή της ΝΔ. Πως είναι δυνατόν να διορίζει η ΝΔ δικά της παιδιά και την επόμενη να ξυπνάνε σε άλλο πολιτικό χώρο. Αυτό φάνηκε την επαύριο των εκλογών του Οκτωβρίου όταν σε γραφεία εργαζομένων είχε αναρτηθεί μέσα στην ΕΡΤ φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου. Εκτός εάν δεχθούμε, ναι μεν ήταν παιδιά της ΝΔ τα οποία και διόριζε, αλλά μόλις περνούσαν την πόρτα της ΕΡΤ, άλλαζαν στρατόπεδο και πήγαιναν με το μέρος των σοσιαλιστικοαριστερών που είχαν τον έλεγχο. Λέτε να παίζει αυτή η εκδοχή;

Γεγονός είναι ότι και ο Τάκης Λαμπρίας και ο Αθανάσιος Τσαλδάρης, πολιτικοί, αλλά και η διοίκηση της ΕΡΤ διόρισαν κόσμο. Τα κριτήρια όμως των ανθρώπων που πήγαιναν στο μέγαρο δεν είχαν κομματική ταυτότητα ούτε πολιτικά φρονήματα. Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες και εκατοντάδες ονόματα, τα οποία μπήκαν επί ΝΔ στην ΕΡΤ με τη μάσκα του ΠΑΣΟΚ η της αριστεράς και πήραν και υψηλά αξιώματα. Ο συνδικαλισμός ήταν προνόμιο του ΠΑΣΟΚ με δικά του πρόσωπα, εκτός από το σωματείο ηλεκτρονικών με τον Γιάννη Παπανδρέου και Παντελή Πινακά.

Τι έγινε όμως με τον Γιώργο Στεφανάκη και την υποψηφιότητα του στη Β΄Αθήνας το 1981 εγκαταλείποντας τη θέση του βοηθού γενικού της ΕΡΤ; Εδώ θα δείτε γιατί η ΝΔ δεν διόριζε αυστηρά τα δικά της παιδιά.

Ο Γιώργος Στεφανάκης-τα τελευταία χρόνια υπήρξε μέλος του ΕΣΡ- γνωστός και έγκριτος δικηγόρος με δικό του γραφείο στο Κολωνάκι και πολιτικές ρίζες, πριν εγκαταλείψει την ΕΡΤ ζήτησε τη βοήθεια φίλων και ανθρώπων του ραδιομεγάρου. Κάτι που θα έκανε κάθε υποψήφιος βουλευτής. Μεταξύ των φίλων ήμουν και εγώ. Μια καλή οργάνωση και γνωριμίες φέρνει και καλύτερα αποτελέσματα.

Η ΕΡΤ την εποχή εκείνη αριθμούσε περίπου 3 χιλιάδες άτομα με συνεργάτες χωρίς να υπολογίζεται η ΥΕΝΕΔ. Θεωρήσαμε λοιπόν λογικό σε όλη αυτή τη διαδικασία να ζητήσει και τη βοήθεια του βοηθού γενικού διοίκησης διαχείρισης Δημητρίου Φακλή που ήταν και αρμόδιος για να δώσει ονόματα. Όταν λοιπόν ο κος Στεφανάκης ζήτησε καταλόγους και διευθύνσεις Νεοδημοκρατών για να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους, του έβγαλε έναν κατάλογο που δεν έφτανε ούτε τους διακόσιους.

Σε ερώτηση γιατί τόσα λίγα ονόματα, αφού έχουμε διορίσει εκατοντάδες, η απάντηση ήρθε αυθόρμητα: «Αυτό να το πείτε στη Ζαλοκώστα και το «Νανά»(εννοώντας τον Α. Τσαλδάρη) όταν του έλεγα να διορίζουμε Νεοδημοκράτες, έλεγε άστους αυτούς, θα μας ψηφίσουν σίγουρα, να διορίσουμε από άλλα κόμματα». Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια και η νοοτροπία της ΝΔ για την ΕΡΤ. Ο Γιώργος Στεφανάκης δεν εξελέγη βουλευτής. Όχι βεβαίως διότι δεν τον ψήφισαν οι άνθρωποι του ραδιομεγάρου. Η ουσία όμως μένει. Διόριζε η ΝΔ δικά της παιδιά;

Από στοιχεία που διαθέτει μια ανύπαρκτη ΔΑΚΕ μέσα στην ΕΡΤ, αλλά και οι διοικητικές υπηρεσίες, κάποια στιγμή γύρω στο 1990 οι εργαζόμενοι είχαν ξεπεράσει τις 5 χιλιάδες. Η δύναμη της ΔΑΚΕ ποτέ δεν ξεπέρασε το 10% και δεν είχε ποτέ μέχρι και σήμερα τον έλεγχο του συνδικαλισμού. Πως λοιπόν διόριζε δικά της παιδιά; Σε άλλες αναρτήσεις θα δείτε τι έγινε 81-89, πως διόριζε το ΠΑΣΟΚ. Με τι διαγωνισμούς και πως τακτοποιούσαν ολόκληρες οικογένειες.

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια…μέρος 10ο, Δευτέρα 18, προεκλογικές συγκεντρώσεις. Φανατισμός και ξύλο. Τα κουλούρια του Κατσιφάρα και οι ζεϊμπεκιές του Άκη. Μείνετε κοντά μας
Keywords
Τυχαία Θέματα