Τροικα και nsa στο στοχαστρο του ευρωκοινοβουλιου...

22:11 5/11/2013 - Πηγή: Fimotro
To πρόγραμμα της τρόικας, για τη διάσωση των χωρών που πλήττονται από την κρίση, εξετάζει αυτή την εβδομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο η επιτροπή Οικονομικών,...
ενώ η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών συνεχίζει την έρευνα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της NSA μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας της από την Ουάσιγκτον.
Αναλυτικότερα, την Τρίτη η επιτροπή Οικονομικών εξετάζει πώς βιώνουν την κρίση στις χώρες που πλήττονται σκληρότερα και όπου τα μέτρα εξόδου από την κρίση συντονίζονται από την τρόικα
(ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή). Όσον αφορά στην έρευνα για τις παρακολουθήσεις της NSA, η όγδοη ακρόαση διεξάγεται την Πέμπτη. Θα επικεντρωθεί στη συμμετοχή εταιρειών στην παρακολούθηση καθώς και στις ενέργειες της Βρετανίας και της Γερμανίας.
Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου συζητούν επίσης την Τρίτη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρος Σέφκοβιτς, για την πρόοδο ζητημάτων όπως είναι η μετανάστευση και η προστασία δεδομένων, μετά τη σύνοδο κορυφής της 24ης/25ης Οκτωβρίου.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα