Τριμερης συναντηση στη γενευη για τη συρια...

12:01 13/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο απεσταλμένος της διεθνούς κοινότητας για τη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι θα έχει σήμερα στη Γενεύη συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, ...
αντίστοιχα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.
«Θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών...στις 09.30», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΟΗΕ.
Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα των συνομιλιών μεταξύ Κέρι και Λαβρόφ για την επιβολή διεθνούς ελέγχου επί
του χημικού οπλοστασίου της Συρίας καταγράφηκε διάσταση απόψεων επί της διατήρησης από την Ουάσιγκτον της επιλογής χρήσης στρατιωτικής βίας κατά της Δαμασκού.

Ο Λαχντάρ Μπραχίμι, ο οποίος επιδιώκει τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία υπό την ονομασία «Γενεύη 2», συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν σήμερα θα έχει διμερή συνάντηση και με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών.
Χαιρέτισε ο Πούτιν την προσχώρηση της Συρίας στη Σύμβαση για την απαγόρευση των χημικών όπλων
Εν τω μεταξύ, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καλωσόρισε σήμερα την ανακοίνωση της Συρίας ότι προσχώρησε στη διεθνή Σύμβαση για την απαγόρευση της χρήσης χημικών όπλων.
Είπε ακόμη ότι η κίνηση αυτή δείχνει τις σοβαρές προθέσεις της Δαμασκού για επίλυση της κρίσης.
«Πιστεύω ότι πρέπει να χαιρετίσουμε αυτήν την απόφαση», τόνισε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση της συριακής κρίσης, που «επιβεβαιώνει τις σοβαρές προθέσεις των σύρων εταίρων μας να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο».
Τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν χθες ότι δέχτηκαν αίτημα από τη Συρία για την ένταξή της στη Σύμβαση, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ στο πλαίσιο μιας υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας για να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της χώρας.
Η Συρία ήταν μία από τις επτά χώρες που δεν είχαν προσχωρήσει στη Σύμβαση για την απαγόρευση των χημικών όπλων του 1997, η οποία επιτάσσει την πλήρη καταστροφή των χημικών οπλοστασίων.
Μεταξύ των χωρών που δεν έχουν ενταχθεί σε αυτήν είναι η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η Βόρεια Κορέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα