Τραμπ: σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ηπα

22:06 13/3/2020 - Πηγή: Fimotro

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε και επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λόγω του κορονοϊού. Όπως ανέφερε ο Τραμπ η κήρυξη έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ, θα ανοίξει τον δρόμο σε χρηματοδότηση 50 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομική κρίσης που ο προκαλεί ο ιός.

Στο διάγγελμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε τις 50 Πολιτείες να συστήσουν κέντρα έρευνας και διαχείρισης της πανδημίας, καθώς και να ενεργοποιήσουν σχέδιο δράσης.

Οι πρωτοβουλίες

του Λευκού Οίκου έρχονται την ώρα που η μία μετά την άλλη, οι Πολιτείες στις ΗΠΑ παίρνουν μέτρα στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την πανδημία του κορονοϊού. Μέσα στην εβδομάδα η Νέα Υόρκη έβγαλε την εθνοφρουρά στους δρόμους, προκειμένου να περιορίσει τα κρούσματα, ενώ και η πολιτεία της Ουάσιγκτον κηρύχθηκε χθες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως θα είναι διαθέσιμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα μισό εκατομμύριο τεστ για τον κορονοϊό.

Σήμερα, ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Ραλφ Νόρτχαμ, ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων για διάστημα τουλάχιστον δυο εβδομάδων ως μέτρο πρόληψης από τη διάδοση του κορονοϊού.

Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν καταγραφεί 1.678 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 414 περισσότερα σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό τους. Επίσης ο αριθμός των θανάτων από τη νόσο ανέβηκε στους 41.

Keywords
Τυχαία Θέματα