Το σχεδιο του βενιζελου για το νεο πασοκ

14:14 11/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Φώφη Γιωτάκη
(από το Έθνος της Κυριακής)
Με τη δυναμική που απέκτησε, μέρα τη μέρα, από τη στιγμή που ανέλαβε το στοίχημα για τη διάσωση της χώρας ως υπουργός Οικονομικών, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προσέρχεται στον εσωκομματικό στίβο επιδιώκοντας μια νέα νίκη μέσω των...
αναγκαίων «ανατροπών».
Ο κ. Βενιζέλος έχει πλήρη εικόνα για το υπό δημοσκοπική
κατάρρευση ΠΑΣΟΚ, αλλά εμφανίζεται ταυτόχρονα αποφασισμένος να απεγκλωβιστεί από τους κομματικούς μηχανισμούς, ώστε να φτάσει εγκαίρως στο σημείο της επανεκκίνησης.
Θεωρείται ήδη εκλεγμένος αρχηγός του κόμματος, καθώς έχει την πολιτική ηγεμονία, ενώ τα περί οργανωτικών διαδικασιών ήταν ζητήματα για τα οποία εξαρχής ο ίδιος δεν έκρυβε την αποστροφή του.

Το PSI και η προχθεσινή έκβαση της μάχης τού άφησαν... ελάχιστα περιθώρια για να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά, να καταθέσει την υποψηφιότητά του και να αναχωρήσει πάλι, σήμερα το απόγευμα, για τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Το χρονοδιάγραμμα
Αλλωστε, ακόμη και τα αναμενόμενα παρατράγουδα αυτού του Σαββατοκύριακου, στη Συνδιάσκεψη του κόμματος, δεν είναι παρά ο τερματισμός μιας πορείας προς την «επόμενη μέρα» και η αφετηρία του σχεδίου για το νέο ΠΑΣΟΚ, το οποίο ο Ευ. Βενιζέλος θα αρχίσει να επεξεργάζεται αμέσως μετά την εκλογή του την προσεχή Κυριακή, στις 18 του Μάρτη.

Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται την ώρα της εκλογής του να παραιτηθεί από το υπουργείο Οικονομικών, αν και δεν έχει ακόμη συζητήσει σχετικώς με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.
Πάντως, «από Δευτέρα» εκτιμά ότι από τον ίδιο μέχρι το τελευταίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ η προσπάθεια πρέπει να είναι πολλαπλή και ο στόχος ένας: η διαμόρφωση του στρατηγικού σχεδίου κατά την προεκλογική περίοδο.
Εμπιστοι συνεργάτες του έχουν «διαγνώσει» ότι ένα από τα «ατού» του Ευ. Βενιζέλου αφορά στον υψηλό βαθμό κυβερνησιμότητάς του.
Οι ίδιοι αποκαλύπτουν ότι σε διάφορες μετρήσεις σχετικά με την ικανότητα διαχείρισης της κρίσης, ο κ. Βενιζέλος φέρνει σε... δύσκολη θέση τον δημοσκοπικά προπορευόμενο Αντ. Σαμαρά.
Η τακτική απέναντι σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ
Τα πράγματα για τον Ευ. Βενιζέλο είναι ξεκάθαρα, αφού ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αλλάξει πρόσωπο. Θα συνεχίσει να μάχεται για την εφαρμογή του προγράμματος, με ισχυρές όμως δόσεις αυτοκριτικής για τα λάθη της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Θα προβάλει λύσεις για την οριστική διάσωση της χώρας και την ανάκαμψη των πληττόμενων, χαμηλών και μεσαίων, στρωμάτων και θα αναδείξει τον νέο «χάρτη» των μεταρρυθμίσεων, ικανών να βάλουν μπρος τη μηχανή της ανάπτυξης.
Στο πεδίο της αντιπαράθεσης με τα άλλα κόμματα, το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών εκτιμά ότι θα καταφέρει καίρια πλήγματα στη ΝΔ, αξιοποιώντας όλες τις δυνάμεις - κυρίως νέα και άφθαρτα πρόσωπα.
Η πίστη αυτή δεν εκφράζεται μόνο από τους επιτελείς του κ. Βενιζέλου, αλλά και από στελέχη που ομολογούν ότι η αναδιάταξη προσώπων και δυνάμεων ενδέχεται να προκαλέσει κύμα αισιοδοξίας και προοπτικής στα μέλη
Keywords
Τυχαία Θέματα