''κουρευοντας ''...

13:14 11/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Τι ακριβώς πετύχαμε με την ολοκλήρωση του PSI ; Δεν χρεοκοπήσαμε ; Μα για να μην χρεοκοπήσουμε δεν προσφύγαμε, χωρίς να ερωτηθούμε στον μηχανισμό στήριξης ; Άρα τι ακριβώς συμβαίνει ;Τις τύχες μας τις διαχειρίζονται...
άσχετοι ή όλα αποτελούν μέρος ενός καλά οργανωμένου σχεδίου;
Με τη λήξη της προθεσμίας για την ολοκλήρωση του PSI, η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών
στο '' κούρεμα '' έφτανε στα 85,8%, αλλά προφανώς το ποσοστό αυτό δε μας έφτανε και προκειμένου να το αυξήσουμε κι άλλο και να '' στριμώξουμε '' και τους απείθαρχους, αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε και τις ρήτρες συλλογικής ευθύνης, τα γνωστά πια σε όλους CACs, ανεβάζοντας τη συμμετοχή στο '' κούρεμα '', δια ροπάλου πια, στα 95,7%. Γνωρίζοντας ότι, ενεργοποιώντας τα CACs, υποχρεώνοντας δηλαδή και αυτούς που δεν επιθυμούσαν να λάβουν μέρος στο PSI να το πράξουν, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέος θα αποτελούσε πλέον πιστωτικό γεγονός, με συνέπεια την ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου, των CDs, όπως και έγινε, με συνέπεια, κάποια πολύ καλά παιδιά που είχαν ποντάρει στην περαιτέρω κατρακύλα της Ελλάδας, να βγάλουν κάποια δισεκατομμύρια ακόμα. Μιλάμε για το ευτελές ποσό των 3,2 δις. Να μην τα βοηθήσουμε και αυτά τα παιδιά ; Μια παρέα είμαστε, άλλωστε.
Συμπέρασμα: η χώρα βυθίζεται στην ύφεση και κάποιοι τζογάροντας βγάζουν χρήματα, ποντάροντας πάνω στη δυστυχία ολόκληρων λαών. Κάνοντας τύπους σαν τον κύριο Σόρος να δηλώνουν '' Αισθάνομαι άσεμνος που μπορώ και κερδίζω τόσα δις εύκολα, μόνο σε μία βραδιά'' .Εύγε, κύριε Υπουργέ των Οικονομικών. Τα πήγατε περίφημα. 'Η μάλλον '' Well done '' όπως θα λέγατε κι εσείς, αφού την Αγγλική, την παίζεται τελευταία στα δάχτυλα.
Keywords
Τυχαία Θέματα