Το σχεδιο δρασης του συριζα για την αντιμετωπιση του προβληματος του hiv/aids...

Αναποτελεσματικές χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις μνημονιακές πολιτικές, όπως λέει, του υπουργείου Υγείας που εφαρμόζονται στο πρόβλημα του HIV/AIDS... Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι το σημερινό μήνυμα θα μπορούσε να είναι «όχι άλλες υποσχέσεις».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι μόνη λύση
για την αντιμετώπιση και αναχαίτιση της επιδημίας του HIV/AIDS είναι η εφαρμογή ενός συντονισμένου σχεδίου δράσης και η υιοθέτηση μιας κοινωνικά ευαίσθητης πολιτικής.
Το σχεδίου άμεσων παρεμβάσεων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
Στοχευμένες ανά ομάδες πληθυσμού, δράσεις πρόληψης - ενημέρωσης μέσα από ένα ολοκληρωμένο δημόσιο και δωρεάν δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Δωρεάν πρόσβασης σε αντιρετροϊκή θεραπεία όλων όσων έχουν ανάγκη ανεξαρτήτως ασφαλιστικής κατάστασης, ελλήνων και μεταναστών, για λόγους ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημόσιας υγείας.
Συστηματική εφαρμογή προγραμμάτων δρόμου για χρήστες, εκδιδόμενα άτομα κ.ά
Εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία.
Κατάργηση της υγειονομικής διάταξης 39Α η οποία όχι μόνο δεν προστατεύει τη δημόσια υγεία αλλά αντιθέτως αποτρέπει την προσέγγιση των υπηρεσιών υγείας από άτομα υψηλού κινδύνου.
Έλεγχος και διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων που διατίθενται για την εξάπλωση του HIV/AIDS.
Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας ότι δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις, λέγοντας ότι «τη στιγμή που τα νέα κρούσματα HIV λοίμωξης παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, είναι το λιγότερο προσχηματικό, το Υπουργείο Υγείας να δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις ότι θα μηδενίσει τα κρούσματα και τους θανάτους από AIDS».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα